Ako izgubiš Android telefon, pokušaj ovo! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako izgubiš Android telefon, pokušaj ovo!

Izgubiti telefon ili saznati da ga je neko ukrao svakako nije prijatno iskustvo. Ipak, Googlov novi servis mogao bi da makar malo pomogne u njegovom lakšem pronalaženju i zaštiti ličnih podataka.

  Izvor: MONDO portal.

Google je početkom avgusta najavio novi servis, po ugledu na Apple i Windows Phone, Android Device Manager, koji omogućava lociranje izgubljenog ili ukradenog telefona i brisanje sadržaja smartfona sa udaljenih mesta.

Pozovite telefon

Ukoliko niste sigurni gde ste u kući ostavili telefon, a sigurni ste da ga niste izgubili možete čak i da pozovete svoj telefon, odnosno da na njemu aktivirate zvono na maksimalnoj jačini zvuka, kako biste ga lakše pronašli.

Android Device Manager omogućava praćenje ukradenog ili izgubljenog telefona na mapama u realnom vremenu, zajedno sa informacijama o njegovom kretanju.

Ove mogućnosti su dostupne za Android uređaje verzije 2.2 i novije, korišćenje je, besplatno, a ponuđena je i aplikacija za korišćenje servisa.

Google na zvaničnom blogu navodi da je potrebno biti ulogovan na Google nalog kako bi se servisi Device Managera koristili.

Opcija potrage radi i u Srbiji i nalazi se u okviru aplikacije Google Podešavanja. Uđite u nju, izaberite stavku Menadžer Android uređaja, pa potvrdite ove opcije:
- Daljinski odredi lokaciju ovog uređaja i
- Dozvoli daljinsko zaključavanje i vraćanje fabričkih podešavanja.

Kada potvrdite ove opcije idite u Play Store i instalirajte aplikaciju Google Apps Device Policy App, bez koje ne možete da locirate, niti pratite svoj Android smartfon. U njoj omogućite sve ponuđene opcije i završite proces registracije, što ne traje duže od jednog minuta.

Ostalo je samo da se ulogujete preko nekog od pretraživača na OVU adresu i odatle pratite svoj telefon, pozovete ga ili u slučaju krađe izbrišete sve sa njega. Adresi možete pristupiti sa bilo kojeg uređaja koji ima internet vezu i pretraživač.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA