Drive

Deo Google korisnika dobija 1 TB prostora besplatno

Autor Ilija Baošić

Google nadograđuje Drive prostor sa 15 GB na 1 TB - potpuno besplatno.

Izvor: Google

Google Drive je jedna od najkorisnijih alatki koje kompanija Google ima u svojoj ponudi. Korisnicima je ponuđen besplatan prostor za skladištenje svojih podataka, tačnije 15 GB prostora, a kome to nije dovoljno, uvek može da se pretplati na neki od planova koje Google nudi i dobije do 2 TB prostora u cloud-u.

Ipak, korisnici, odnosno deo njih, više neće morati da brinu o slobodnom prostoru na svom nalogu, jer je Google na svom blogu objavio da nadograđuje besplatan prostor sa 15 GB na 1 TB za Workspace Individual korisnike.

"Uskoro će svaki Google Workspace Individual nalog dobiti 1 TB bezbednog skladišnog prostora u cloud-u. Ne morate ni prstom da mrdnete da biste dobili nadograđeni prostor za skladištenje - svaki nalog će biti automatski nadograđen sa postojećih 15 GB skladišnog prostora na 1 TB", kaže Google.

Tehnološki gigant je takođe najavio da radi na novim funkcijama, kao što je Premium Meet, elektronski potpisi u Google Docs, zakazivanje sastanaka i fleksibilni izgledi u Gmail-u.

Izvor: Google