Oprez!

Manje interneta u besplatnom romingu zbog novih pravila svih operatora u Srbiji

Autor Ilija Baošić

Nakon 11 meseci nesmetanog korišćenja besplatnog rominga u zemljama Zapadnog Balkana, uveden je novi pravilnik tarifiranja.

Izvor: Pexels

Na zadovoljstvo svih građana Srbije, Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Albanije, 1. jula 2021. godine je ukinuta naknada za roming na Zapadnom Balkanu (Zona 0).

Korisnicima je omogućeno da nesmetano pozivaju, šalju SMS poruke i koriste svoje internet podatke kao da se nalaze u svojoj matičnoj zemlji - bez bojazni od visokih računa.

Možda će vas zanimati

Ipak, ukoliko putujete u neke od zemalja Zapadnog Balkana, morate znati da su od 1. juna 2022. godine uvedena nova pravila tarifiranja što podrazumeva sledeće - minute i SMS poruke za nacionalni saobraćaj koje dobijate u okviru postpaid tarife možete koristiti i u Zoni 0.

Uvedena je određena količina internet sabraćaja koji se može iskoristiti u određenim postpaid profilima. Za MMS poruke važi aktuelna cena, kao u nacionalnom saobraćaju, bez dodatne naknade.

Najbitnija stavka u novim pravilima tarifiranje jeste upravo količina interneta koji vam je na raspolaganju - smanjeni su mobilni podaci koje možete da koristite. Kako biste proverili koliko tačno GB možete da iskoristite u Zoni 0, potrebno je da posetite sajt svog operatora, pronađete vaš tarifni paket i saznate koja količina interneta vam je na raspolaganju. 

Za korisnike koji nemaju besplatne pozive, poruke ili internet u nacionalnom saobraćaju važi isti cenovnik kao u Srbiji.

Pogledajte kako izgleda šampion kompaktnih Android telefona - Asus Zenfone 9: