Manje interneta u besplatnom romingu zbog novih pravila svih operatora u Srbiji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manje interneta u besplatnom romingu zbog novih pravila svih operatora u Srbiji

Autor Ilija Baošić

Nakon 11 meseci nesmetanog korišćenja besplatnog rominga u zemljama Zapadnog Balkana, uveden je novi pravilnik tarifiranja.

 Manje roming interneta u zemljama Zapadnog Balkana Izvor: Pexels

Na zadovoljstvo svih građana Srbije, Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Albanije, 1. jula 2021. godine je ukinuta naknada za roming na Zapadnom Balkanu (Zona 0).

Korisnicima je omogućeno da nesmetano pozivaju, šalju SMS poruke i koriste svoje internet podatke kao da se nalaze u svojoj matičnoj zemlji - bez bojazni od visokih računa.

Možda će vas zanimati

Ipak, ukoliko putujete u neke od zemalja Zapadnog Balkana, morate znati da su od 1. juna 2022. godine uvedena nova pravila tarifiranja što podrazumeva sledeće - minute i SMS poruke za nacionalni saobraćaj koje dobijate u okviru postpaid tarife možete koristiti i u Zoni 0.

Uvedena je određena količina internet sabraćaja koji se može iskoristiti u određenim postpaid profilima. Za MMS poruke važi aktuelna cena, kao u nacionalnom saobraćaju, bez dodatne naknade.

Najbitnija stavka u novim pravilima tarifiranje jeste upravo količina interneta koji vam je na raspolaganju - smanjeni su mobilni podaci koje možete da koristite. Kako biste proverili koliko tačno GB možete da iskoristite u Zoni 0, potrebno je da posetite sajt svog operatora, pronađete vaš tarifni paket i saznate koja količina interneta vam je na raspolaganju. 

Za korisnike koji nemaju besplatne pozive, poruke ili internet u nacionalnom saobraćaju važi isti cenovnik kao u Srbiji.

Pogledajte kako izgleda šampion kompaktnih Android telefona - Asus Zenfone 9:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 11

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivan1986

Alo, Austria 12 eura pripejd kartica, 150 gb i 1000 minuta, za mesec dana, o cemu mi pricamo ovde.

stanko

Bez razlike gde da idete eu ili balkan srpsku karticu ostavite kuci tako je najsigurnije. Kakve vodje zapadnog balkana toliko i o trajanju paketa koje su pompezno najavljivali mesecima.

Janko

Prosto neverovatno kako vi ljudi putujete negde ili na more sa čime vi tamo idete. Pa zar je moguće da nemate da kupite pripejd karticu bez obzira gde putujete ili u koju zemlju. Kako je moguće u 21 veku toliko prostih ljudi. U C.G. 5 evra kartica i da pričate i interneta koliko hoćete. U Grčkoj od 15-20 evra skoro neograničen internet