Nove ideje

TWITTER PRAVI PLATFORMU ZA PODKASTE: Novi format sve popularniji, donosi velike zarade

Veliki broj korisnika Twitter upotrebljava kao primarnu društvenu mrežu, pa je nova odluka logična, budući da bi došla s mnogo potencijalnih slušalaca.

Twitter
Izvor: Smart Life/ Shutterstock/ Prathankarnpap

Podkast je sve popularniji, posebno otkad je Spotify platio oko 100 miliona dolara (neki kažu i više) za epizode koje pravi Džo Rogan.

Sada bi i Twitter mogao da se pridruži ovom trendu, budući da se spekuliše da planira sopstvenu platformu.

Vest je došla nakon što je otkriveno da se testira podkast tab u okviru mobilne aplikacije, a pretpostavlja se da će platforme biti usko povezane.

Veliki broj korisnika Twitter upotrebljava kao primarnu društvenu mrežu, pa je nova odluka logična, budući da bi došla s velikim brojem potencijalnih slušalaca.

Tako bi kreatori epizoda odmah dobili prednost, pa bi im Twitter omogućio ono što neka druga platforma ne bi bila u stanju. Oni koji na ovoj socijalnoj platformi već imaju veliki broj pratilaca su u duploj prednosti, pa će novi podkast, ukoliko se zaista bude pojavio, verovatno brzo napredovati.

Pogledajte video:

Twitter could be adding podcasts
Izvor: Smart Life/ @podnews.net

Ističe se da nije moguće proceniti u kojoj je fazi nova platforma, te da li se radi samo o eksperimentu koji bi brzo mogao da se ugasi. Neki napominju da Twitter u poslednje vreme lansira dobar deo opcija koje testira, a podkast je jedna koja bi na kraju dobro mogla da se isplati.

Tagovi