Nove mogućnosti

PREUZMITE DRUGAČIJU VIBER APLIKACIJU: Sve nove opcije imaćete prvi i moći ćete da kažete šta mislite o njima

Vaš glas u Viber BETA zajednici pomoći će u tome kako će izgledati buduće verzije popularne aplikacije.

Izvor: SmartLife / Viber

Pre nego što se priključite Viber beta timu priključite se SmartLife Viber Zajednici, koja će vam pomoći da budete uvek u toku sa našim najvažnijim vestima, ali i da se zabavite i otkrijete neke stvari, koje inače ne biste imali priliku da vidite na našem sajtu!

Beta programi nisu novost i osmišljeni su kao mogućnost da se korisnicima pruži mogućnost da učestvuju u kreiranju buduće ponude ili alata i servisa neke aplikacije, igre ili programa.

Kroz beta testiranje korisnici proveravaju kvalitet urađenog posla na uvođenju neke novosti ili jednostavno ocenjuju njenu korisnost i upotrebljivost.

Sada beta program namenjen svima ima i Viber.

Beta Viber zajednica pokrenuta je u okviru Google Play prodavnice i možete se prijaviti klikom na Viber Beta Link. Odatle ćete biti preusmereni direktno na Google Play Beta Viber aplikaciju i klikom na dugme potvrde postaćete beta tester aplikacije. Nakon par minuta ili u toku dana stićiće vam ažuriranja Viber-a kojim ćete postati i zvanično deo beta test programa.

Zašto da se priključite Viber beta zajednici

Ako želite da učestvujete u promeni Viber aplikacije, onda je beta program prava stvar za vas, jer kompanija pravi ankete i traži mišljenje korisnika o najrazličitijim opcijama često i omogućava vam da direktno utičete na to kako će buduća izdanja aplikacije izgledati.

Što više glasova o nekoj opciji ili mogućnosti Viber skupi to je veća šansa da ta opcija ili mogućnost budu promenjeni ili odbačeni/zadržani u zavisnosti od toga kako je beta zajednica glasala.

Najvažnije od svega jeste to što će svi korisnici Viber beta aplikacije biti u prilici da pre svih isprobaju potpuno nove opcije, kakva je sad integracija sa novim Snapchat foto filterima, koje još uvek nema najveći broj korisnika. Kako nove opcije budu dodavane i razmatrane, tako će one biti ponuđene testerima na uvid i na procenu da li su zanimljive, ali i kako su realizovane.

Viber beta nije za vas, ako…

Ipak, ako niste korisnik koji je OK s tim da mu aplikacija tu i tamo zabaguje, da se povremeno desi neki pad tokom rada ili slično - onda beta test nije za vas. Beta verzije aplikacija su manje stabilnije od finalnih, javno dostupnih verzija aplikacija ne samo Viber-a, nego i svih drugih, to je odlika beta testiranja oduvek.

Takođe, broj mesta Viber beta testera je ograničen, pa ako želite da kreirate Viber po svojoj volji onda bi bilo poželjno da se Viber beta timu priključite što pre!

Viber beta test program otvoren je za Android, dok će za iPhone biti dostupan uskoro. Korisnici Huawei Mobile Services sistema mogu do Viber beta aplikacije kroz APK Pure ili Aptoide prodavnica, koje imaju sve zvanične i Beta verzije aplikacija Viber-a.

Ako više ne želite da budete deo beta verzije aplikacije jednostavno napustite program klikom na isti link preko kojeg ste mu se i priključili. Pre brisanja Android beta aplikacije napravite bekap podataka i instalirajte regularnu verziju aplikacije. Vratite podatke, sad je moguće uz četove vratiti i slike i video, i to je to, opet imate stari Viber, koji nije deo beta programa.

Hoćete li se priključiti Viber beta zajednici?

Predstavljanje Viber Lenses
Izvor: Viber

Tagovi