Platforme

Jedan od najboljih pregledača interneta konačno stigao na telefone (FOTO)

Ako volite da koristite “alternativu“, onda biste morali da isprobate prvu verziju Vivaldi pregledača dostupnu za Android telefone.

Izvor: MONDO portal

Nije tajna da smo vam savetovali da, ako vas je Chrome smorio, pređete na Vivaldi. Zadovoljni smo kako nas služi već neko vreme, a sad ćemo biti još zadovoljniji, jer je Vivaldi dostupan i za mobilne telefone na Android sistemu. Vivaldi je osmislila grupa programera, koja je ranije pravila Opera pregledač, a zasniva se na jednostavnijoj upotrebi, korišćenju manje resursa i mogućnosti podešavanja do najsitnijih detalja.

Ako želite da zamenite pregledač:

Vivaldi je od 9. septembra dostupan u BETA fazi za Android uređaje i omogućava korišćenje pretraživača, Google alternativa, kakav je DuckDuckGo, kojem se može pristupiti preko prečice - samo klik na D slovo i eto vas tamo (svaki pretraživač interneta ima drugo dugme tj. slovo za prečicu, o čemu ćete saznati u samoj aplikaciji Vivaldi za Android).

Interfejs je gotovo identičan desktop verziji i svi, koji već koriste Vivaldi biće kao “riba u vodi“, a ni novajlije ne bi trebalo da imaju baš nikakvih problema da se naviknu na mobilni Vivaldi. Naravno Vivaldi za desktop i Android uređaje se međusobno sinhronizuju (obeleživači, brze prečice, posete, popunjavanje polja, lozinke, napomene…) i uvek ćete moći da nastavite rad s jednog na drugom uređaju, kako vam odgovara.

Veoma važna je istaći da sinhronizacija podataka u okviru Vivaldi uređaja ima kompletnu enkripciju tzv. s kraja na kraj (End-to-End), kao što je ima Firefox, ali je Google recimo ne nudi u potpunosti. Ako želite da vaši podaci ostanu vaši i da niko ne može da im pristupi, onda je Vivaldi tip sinhronizacije to što vam treba!

Vivaldi BETA Android aplikaciju preuzmite sa linka i učestvujte u izradi boljeg veb pregledača svojim komentarima i željama. Svakako, javite nam svoje utiske o Vivaldi-ju za Android!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Vivaldi 2.0 – Your browser matters.
Izvor: Vivaldi Browser