Zabrana deljenja Netflix naloga stigla u Srbiju: Šta treba da znate | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabrana deljenja Netflix naloga stigla u Srbiju: Šta treba da znate

Nakon testiranja zabrane deljenja lozinki, nova pravila kompanije Netflix su stigla i u Srbiju.

 Netflix zabrana deljenja lozinke u Srbiji Izvor: Unsplash

Došao je dan kojeg smo se svi pribojavali - Netfix je uveo zabranu deljenja lozinki i u Srbiji! Nakon uspešnog eksperimenta koji je sproveden u Latinskoj Americi, a zatim i u zemljama kao što su SAD, Kanada, Španija i Portugalija, zabrana je sada uvedena na globalnom nivou.

Za korisnike u Srbiji ovo znači da se moraju pridržavati istih pravila kao i ranije pogođene zemlje. Preciznije, oni koji koriste tuđ nalog će to moći da rade isključivo pod istim krovom kao vlasnik/ca naloga, a ukoliko žele da istovremeno gledaju svoju omiljenu seriju ili neki od filmova u ponudi, domaćinstvo mora biti pretplaćeno na odgovarajući plan.

Na raspolaganju su Basic, Standard i Premium planovi, koji koštaju 4,99, 7,99 i 9,99 evra mesečno, a ispod možete pročitati šta svaki od njih nudi:

Basic

 • Neograničeno gledanje filmova i serija i igranje mobilnih igara bez reklama
 • Gledanje na JEDNOM podržanom uređaju istovremeno
 • HD rezolucija
 • Preuzimanje sadržaja na JEDNOM podržanom uređaju istovremeno

Standard

 • Neograničeno gledanje filmova i serija i igranje mobilnih igara bez reklama
 • Gledanje na DVA podržana uređaja istovremeno
 • Full HD rezolucija
 • Preuzimanje sadržaja na DVA podržana uređaja istovremeno

Premium

 • Neograničeno gledanje filmova i serija i igranje mobilnih igara bez reklama
 • Gledanje na ČETIRI podržana uređaja istovremeno
 • Ultra HD rezolucija
 • Preuzimanje sadržaja na ŠEST podržanih uređaja istovremeno
 • Netflix spatial audio

Netflix koristi nekoliko metoda kako bi analizirao lokaciju korisnika i primenio nova pravila korišćenja. Ovo uključuje praćenje IP adrese, identifikacionih brojeva uređaja, Wi-Fi mreža, kao i praćenje aktivnosti naloga. Identifikovanjem primarne lokacije povezane sa svakim nalogom, Netflix ograničava svoje pretplatnike na istu. Ovom lokacijom se smatra mesto odakle korisnici pristupaju Netflix-u, a obično je povezano sa kućnom Wi-Fi mrežom i uređajima povezanim na nju.

Već smo dobili prijave domaćih korisnika da Netflix od njih sada zahteva da potvrde svoje domaćinstvo, a kroz isti proces smo morali da prođemo i mi, što možete videti u galeriji ispod.

Netflix je u određenim državama omogućio "Extra member" funkciju kojom vlasnik/ca naloga može za određenu mesečnu naknadu dodati člana koji nije u domaćinstvu, ali odluka kompanije je da ta funkcija neće biti dostupna u Srbiji zbog sniženih cena.

"Na ovim tržištima (među kojima je i Srbija) ne nudimo 'Extra member' opciju s obzirom da smo nedavno snizili cene, a penetracija je još uvek relativno niska na nekima od njih. Domaćinstva koja pozajmljuju Netflix će moći da prebace svoje postojeće profile na nove i postojeće naloga", napisala je kompanija u pismu akcionarima.

Kako se prebacuje Netflix profil na novi ili postojeći nalog

Prebacivanje profila nije neophodno, ali ukoliko želite da zadržite svoju istoriju gledanja i preporuke, to možete učiniti na sledeći način:

 • Otvorite pregledač interneta i ulogujte se u nalog sa kojeg želite da prebacite profil
 • Posetite "Account Page"
 • U "Profiles and Parental Controls" sekciji izaberite nalog koji želite da prebacite
 • Izaberite opciju "Transfer", a zatim i "Start Profile Transfer"
 • U zavisnosti da li želite da profil prebacite na nov ili postojeći nalog, izaberite "A New Account" ili "An Existing Account"
 • Unesite mejl i lozinku novog ili postojećeg naloga na koji prebacujete profil
 • Pratite dalja uputstva na ekranu kako biste završili proces

Netflix je već uspešno zabranio deljenje naloga

Iako su korisnici nezadovoljno dočekali odluku kompanije Netflix da zabrani deljenje lozinki, najnoviji finansijski izveštaj najpopularnijeg striming servisa na svetu pokazuje da je to bio odličan poslovni potez. Tokom drugog tromesečja 2023. godine, Netflix je privukao 6 miliona novih pretplatnika.

U pismu akcionarima, kompanija je istakla da zabrana deljenja lozinki ne samo da nije dovela do masovnog otkazivanja pretplate, već je podstakla korisnike da otvore nove naloge.

"Reakcija otkazivanja je bila niska, a iako smo još u ranim fazama monetizacije, vidimo zdravu konverziju domaćinstava koje prelaze na puno Netflix članstvo, kao i porast korišćenja opcije Extra member".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:59
The Wither trejler treće sezone
Izvor: Netflix
Izvor: Netflix

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 10

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maja

Možeš misliti kodnas će se i dalje deliti sto posto hehe .

Злаја

Оно што треба да знамо а већина то знамо у Србији, да постоји стремио платформа за филмове и серије са преводом која је уз то бесплатна, што се тиче Србије конкретно губи нетфликс и свако овако пословање доводи до њихових губитака, они су на губитку!!!

Big ben

Mi vise ne možemo da ga gledamo Ima nas 4 na nalogu i jbg