Facebook i Instagram uvode mesečnu pretplatu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook i Instagram uvode mesečnu pretplatu

Autor Igor Žeželj

Meta Verified je novi paket mesečne pretplate koji će korisnicima Facebook-a i Instagram-a omogućiti verifikaciju i neke dodatne mogućnosti.

 Meta uvodi Meta Verified pretplatu za Facebook i Instagram Izvor: Smartlife

Mark Cukerberg, izvršni direktor kompanije Meta, najavio je putem svog Instagram kanala da ove nedelje počinje testiranje Meta Verified, mesečne pretplate koja će, između ostalog, omogućavati korisnicima da verifikuju svoje naloge.

Meta Verified pretplata, koja neodoljivo podseća na Twitter Blue pretplatu, će korisnike koštati nešto više od rešenja Ilona Maska, i za nju će na mesečnom nivou biti potrebno izdvojiti 11,99 dolara na web-u, odnosno 14,99 dolara na iOS i Android uređajima.

Oni koji se odluče da plate traženi novac će dobiti sledeće:

  • Značku verifikacije koja potvrđuje identitet osobe iza profila.
  • Više zaštite od lažnog predstavljanja
  • Direktan pristup tehničkoj podršci
  • Povećanu vidljivost profila na platformi
  • Ekskluzivne dodatke

Kako Meta navodi u saopštenju, ova promena neće uticati na već verifikovane naloge, a Facebook i Instagram će razlikovati "autentične i uticajne" korisnike od ostalih profila koji plaćaju da se kraj njihovog imena nađe značka koja potvrđuje identitet.

Šta uvođenje Facebook i Instagram pretplate znači za obične korisnike?

Ono što je bitno napomenuti jeste da Meta Verified neće imati uticaj na veliku većinu korisnika. Ko neće da plati - ne mora. Platforma i dalje ostaje besplatna za korišćenje, a najveća promena koju će mnogi videti jeste isticanje pretplatničkih profila u komentarima i pretrazi, odnosno pojava ekskluzivnih stikera koje će samo ovi profili moći da koriste.

Meta Verified pretplata će od ove nedelje biti dostupna korisnicima u Australiji i Novom Zelandu, a dostupnost će se vremenom širiti i na ostale zemlje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA