Telegram besan na Apple zbog odugovlačenja sa "istorijskim" ažuriranjem aplikacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telegram besan na Apple zbog odugovlačenja sa "istorijskim" ažuriranjem aplikacije

Autor Marko Čavić

Ovo bi trebalo da bude nešto posebno, tvrdi osnivač Telegram aplikacije, ali Apple se umešao.

Ako hoćete da objavite aplikaciju ili ažuriranu verziju aplikacije u Google Play ili Apple App Store prodavnici aplikacija morate da se složite sa njihovim uslovima poslovanja, a jedan od njih je da Google i Apple stručnjaci moraju da pregledaju i verifikuju svako izdanje aplikacije pre no što ono ugleda svetlost dana ispred korisnika - to se zove review proces.

Izgleda da Apple nekad voli da se opusti, pa review tj. proces verifikacije i proučavanja aplikacije zna da traje čak nedeljama - u svetu u kojem se sve meri jednim tananim trenutkom to je više od predugačkog…

Možda će vas zanimati

Pavel Durov je osnivač Telegram aplikacije, jedne od najpopularnijih aplikacija u svim pomenutim prodavnicama i javno je izneo svoje mišljenje o tome na koji način kompanija Apple postupa sa njihovim proizvodom.

Kako Pavel tvrdi - Telegram ima opciju koja će redefinisati dopisivanje i aplikacije ovog tipa - ali isporuka do korisnika kasni, jer Apple review proces traje duže od dve nedelje i to, kako tvrdi Telegram osnivač, bez ikakvih naznaka kad bi proces mogao da bude gotov i obaveštenja šta se dešava.

 Telegram ažuriranje aplikacije kasni zbog Apple kompanije Izvor: Telegram

Ovo nije prvi put da se Durov žali na istu stvar u okviru Apple sistema, isto se desilo tokom 2018. godine, kad je američka kompanija odobrila update nakon što ju je Telegram osnivač isto javno pozvao. Prema tvrdnjama različitih američkih medija Apple nije bio rad da komentariše bilo šta u ovom slučaju i ostaje nejasno zašto review proces traje toliko koliko traje.

"Ako se Telegram aplikaciji ovo dešava, a to je jedna od Top 10 aplikacija na svetu, mogu samo da zamislim kroz šta sve prolaze mnogo manje aplikacije. Ovo nije samo obeshrabrujuće, ovo direktno utiče na monetizaciju i finansijsku zaradu stotina hiljada aplikacija svakog dana", rekao je Pavel Durov u podužem izlaganju na Telegram mreži.

"Ovo ide dodatno na štetu koju ionako nanosi 30% poreza, koji uzimaju i Apple i Google od svakog programera ili programerskog studija, a navodno ih plaćamo i za review proces aplikacija".

Telegram je nedavno uveo premijum opciju, koja u našem regionu košta 4,99 evra i za taj novac donosi neke dodatne opcije, koje korisnici koji ne plaćaju Telegram nemaju.

Šta vi mislite o Telegram aplikaciji?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA