ANTI-LAJK ZA TWITTER: Stižu nam negativne ocene | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANTI-LAJK ZA TWITTER: Stižu nam negativne ocene

Twitter mreža uvodi sistem negativnih ocena kako bi se lakše uočavali loši komentari i birao sadržaj koji vam više odgovara.

  Izvor: SmartLife / Twitter Support

Ukoliko koristite Twitter mrežu imali ste opciju da kliknete na srce ispod neke objave, podelite je ili odgovorite na nju, bez sistema dobrih i loših ocena, što će se uskoro promeniti, u skladu sa novim promenama i opcijama koje ova mreža uvodi u poslednje vreme. Iako se novi sistem trenutno nalazi u test fazi jasno je da je u novi sistem uloženo puno vremena, i da je mala šansa da on uskoro neće videti svetlo dana.

Možda će vas zanimati

Prema zvaničnoj objavi ove kompanije, novi sistem pozitivnih i negativnih glasova ima za cilj da se identifikuje sadržaj koji korisnik želi da vidi, i onaj koji ne želi da vidi. U toku testiranja, ljudi odgovorni za nove Twitter opcije žele bolje da shvate koji tipovi odgovora su vam relevantni u konverzaciji, kako bi vam se prikazalo više njih.

Za sad se nova opcija pojavljuje samo na iOS-u kod korisnika u određenim zemljama, i nema informacija da li će uopšte biti dostupna kod Android korisnika, bar dok je u test fazi. Za sada postoji nekoliko različitih sistema lajkova i anti-lajkova, u vidu srca za lajk i kružića sa strelicom na dole za anti-lajk ili palac gore za lajk, a palac dole kad vam se nešto ne sviđa. Novo dugme je smešteno između dosadašnjeg srca i opcije za eksterno deljenje tvita.

Ne treba zaboraviti ni da je Twitter pre nekoliko meseci najavio da uvodi pretplatu za svoje korisnike - Twitter Blue, dodatno menjajući i personalizujući ovu mrežu. Evo kako bi taj novi sistem pretplata trebao da izgleda.

Ne lajkuju se ljudi, već objave

U pomenutoj izjavi, predstavnici kompanije Twitter su naglasili da novi sistem ocenjivanja nije tu za ljudi, već za objave. Za sada negativne ocene objava nisu planirane da budu javne, dok srca koja predstavljaju pozitivne ocene i dalje ostaju vidljiva za sve korisnike. Twitter predstavnici su još u novembru 2020. godine pomenuli ideju o sistemu negativnih ocena, ali kroz prizmu novih opcija koje ova mreža istražuje, i koje se često ne pojave u svakodnevnoj upotrebi.

Možda će vas zanimati

Time što negativne ocene nisu javne Twitter sprečava negativnu konotaciju odgovora i konverzacija i prikazivanje veće količine sadržaja koji im se sviđa. Samim tim, pozitivne i negativne ocene ne utiču na rangiranje naloga i odgovore, već samo na vaš lični nalog i stvari koje želite na njemu da vidite.

Dok ne dobijete opciju ocene komentara, ne zaboravite da Twitter ima opciju utišavanja (Mute), manje prikazivanja i blokiranja pojedinačnih naloga, ukoliko vam se neki sadržaj ne sviđa. Ispod možete videti kako utišati nekoga ko vam trenutno ne odgovara.

Kako utišati neki nalog na Twitter mreži
Izvor: YouTube / Twitter

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA