DOKTORI ZA SEKS: Serija u kojoj su najšokantniji momenti zapravo istiniti | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOKTORI ZA SEKS: Serija u kojoj su najšokantniji momenti zapravo istiniti

Seksualna revolucija iliti seksualno oslobođenje - karakteristično je za šezdesete i sedamdesete godine prošlog veka. Tada su se desile promene u društvenom pogledu povodom morala i seksualnosti.

  Izvor: YouTube/ Printscreen/ Masters & Johnson

Postoje navodi i da su prvi koraci ka seksualnoj revoluciji napravljeni još 1948. godine.

Deo teoretičara smatra da su se sa seksualnom revolucijom u većoj meri ostvarili i feministički ideali o ravnopravnosti polova. Nestanak seksualnih tabua tumači se kao otklanjanje bitnog uzroka pojedinačne i kolektivne frustracije u društvu kao i fokusiranje pažnje društva na probleme ekonomske i političke prirode.

1956. godine Brižit Bardo postala jedan od seks simbola svog vremena sa filmom “I Bog stvori ženu”. Ali ta ista godina postala je važna i za još jednog čoveka – doktora Vilijama Mastera, koji je poželeo da proširi svoje revolucionarno istraživanje ljudske seksualnosti. Doktor Master je glavni muški lik hit serije Doktori za seks (Masters of sex) koja je stvorena po istinitoj priči. Ova serija uspešno se prikazivala od 2013. do 2016. godine i pratila je za to vreme kontroverznu seksualnu studiju doktora Mastera i njegove pomoćnice.

Doktor Vilijam Master, koga tumači uverljivi Majkl Šin, morao je da pronađe pomoćnika i saborca koji se neće libiti da dokumentuje njegovo istraživanje. Izbor je pao na Virdžiniju Džonson, razvedenu majku dvoje dece, koju su ambicija i slobodoumni stavovi činili idealnom partnerkom. Virdžiniju tumači sjajna Lizi Kaplan. Energije Vilijama i Virdžinije, kao njihovi i životni stavovi su se odlično poklopili, dok se njihovi privatni životi i intimniji odnosi dodatno komplikovali.

Iako im Masterov kolega i mentor dao do znanja da njihov rad nikada neće biti odobren, ovaj dvojac išao je punom parom napred. Njihov dug put u pionirskom istraživanju ljudske seksualnosti je tek počeo i nisu nameravali da dopuste tadašnjem konzervativnom društvu da ih tek tako obeshrabri.

Najšokantni momenti u seriji zapravo su istina” – bilo je geslo ove serije o dvoje ljudi koji su potpomogli seksualnoj revoluciji.
Seriju „Doktori za seks“ kao i mnoge druge serije i filmove, možete gledati na aplikaciji Apollon, bez reklama i banera. Članstvo je besplatno prvih 30 dana, a nakon promo perioda korisnici imaju neograničen pristup bazi od više od 10.000 filmova i serija po ceni jedne bioskopske karte.

Link za aplikaciju je ovde: register.apollon.rs

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA