CHROME DOBIO MOĆNU OPCIJU ISPOD HAUBE: Evo kako da je aktivirate, sa njom ćete lakše surfovati internetom! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CHROME DOBIO MOĆNU OPCIJU ISPOD HAUBE: Evo kako da je aktivirate, sa njom ćete lakše surfovati internetom!

Grupišite vaše tabove i krenite u napad!

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Bez ikakvog obaveštenja, Google je ubacio u svom internet pregledaču Chrome zaista dobru opciju koja će pomoći korisnicima da lakše surfuju netom.

Pored toga što izgleda estetski lepše, korisnički interfejs je dobio odličnu opciju koja se tiče tabova, odnosno otvorenih stranica.

Možda će vas zanimati:

Treba napomenuti da je ova promena stigla za Android telefone! Uz pomoć nje ćete fleksibilnije surfovati internetom pošto ćete moći da grupišete vaše otvorene strane u jedan folder. To je zaista odlična novina za sve one koji na svom telefonu otvore mali milion stranica, pa se u istim pogube. Sada ćete iste moći da organizujete veoma lako!

Da biste proverili da li uopšte posedujete novu opciju morate da upalite Chrome na vašem Android telefonu, posetite neki sajt, pa potom kliknite na tri tačke za više opcija. Tu se nalazi New tab na prvom mestu, pogledajte da li vam je stara verzija gde su kartice raspoređene jedna ispod druge (pogledajte u galeriji prvu sliku kako izgleda stara verzija, tu se nalazi i nova verzija), te ne možete da ih grupišete dugim klikom i prevlačenjem jedne na drugu.

Ukoliko vam je ista verzija kao i pre, potrebno je da ukucate u traci za adresu sledeće "chrome://flags/#enable-tab-grid-layout", posle čega će vam se otvoriti novi prozor. U tom novom prozoru je potrebno da nađete opciju Tabs Groups koju treba da osposobite. Jednom kada to uradite restartujte Chrome aplikaciju (dva puta je poželjno) kako bi efekti urodili plodom. Ukoliko vam se kojim slučajem ne dopada ova opcija, možete u svakom trenutku da je isključite! Tu možete nađi još neke zanimljive opcije, pa ako volite da čačkate stvari pogledajte šta sve Chrome nudi "ispod haube".

Iako je ta opcija postojala još od sredine prošle godine, tek sada je izašla iz beta faze i pridružila se glavnoj aplikaciji. Jednom kada restartujete Chrome, možete testirati da li se ona aktivirala. Potrebno je da imate otvoreno nekoliko stranica, pa potom dugim klikom bez puštanja prevucite stranicu ka drugoj stranici kako bi napravili jednu grupu.

Sve ovo omogućava da se multitasking, odnosno više procesa lakše obavlja odjednom. Na primer, moći ćete lakše da upoređujete cene, te se nećete mučiti tako što otvarate jednu po jednu stranu, ili da tražite neku otvorenu stranu u segmentu New tab. Ovako nešto se može naći i na računarima, ali isti imaju nešto veću slobodu kada je u pitanju uređivanje, te možete da imenujete grupe, čak i da ih obeležite sa nekom bojom. Sa druge strane verzija za Android telefone vam omogućava da vidite koliko se stranica nalazi u toj grupi, što ne možete naći na računarima.

Da li ćete koristiti staru opciju ili ćete preći na novu?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

%MCEPASTEBIN%

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi