MINISTAR ZAMOLIO WHATSAPP DA POVUČE ODLUKU U POTPUNOSTI: Zatražio objašnjenje, odgovore na ova pitanja svi čekamo! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MINISTAR ZAMOLIO WHATSAPP DA POVUČE ODLUKU U POTPUNOSTI: Zatražio objašnjenje, odgovore na ova pitanja svi čekamo!

Kompanija WhatsApp je potrošila više od 100.000 evra kako bi uticala na tamošnje javno mnjenje.

  Izvor: MONDO portal

Kompanija WhatsApp se već nedeljama bori da umanji štetu koju je sama sebi nanela sa novim uslovima korišćenja.

Mogli ste da čitate na našem portalu razne pokušaje i na koje načine je ta kompanija pokušala da iskontroliše štetu, najupečatljivij primer toga je kada su izdvojili više od 100.000 evra za naslovne strane novina u Indiji, a sve kako bi objasnili tamošnjim korisnicima da nema razloga za brigu.

Možda će vas zanimati:

Kako je Indija jedno od najvećih tehnoloških tržišta u svetu, kompanija Facebook koja u toj zemlji ima velike projekte, nije htela da okrene javnost protiv sebe. Tamošnji mediji prenose da je ministar elektronike i informacionih tehnologija te zemlje zatražio od kompanije WhatsApp da u potpunosti povuče odluku o novim uslovima korišćenja, prenosi Aninews.

Mi vas još jednom podsećamo da su nova pravila odložena za svega nekoliko meseci, a sasvim je moguće da će pod iznenađujućim pritiskom tamošnje vlade, Facebook biti primoran da u potpunosti odustane od te ideje. Oni su lično napisali pismo predsedniku WhatsApp kompanije Vilu Katkartu, u kom traže da razmotri odluku o privatnosti informacija, slobodi govora i sigurnosti podataka

"Svaka jednostrana promena u WhatsApp uslovima korišćenja i privatnosti nije fer i nije prihvatljiva" - ističu oni u tom pismu koje više deluje kao molba nego kao direktiva. Dotakli su se i činjenice da nova pravila neće važiti za članice Evropske unije. Kako Indija ima najveću korisničku bazu na WhatsApp aplikaciji u svetu, oni smatraju da je ovakvim postupkom pokazano nepoštovanje prema građanima te zemlje.

Oni su potom postavili 14 pitanja/zahteva toj kompaniji, a mi smo izdvojili najvažnija.

  • Da otkriju tačne kategorije podataka koje WhatsApp prikuplja od korisnika u toj zemlji.
  • Da navedu detalje o dozvolama i saglasnosti korisnika koje aplikacija WhatsApp, kao i njeni uslužni programi, traži od korisnika a koje se tiču funkcionisanja i pružanje određene usluge.
  • Da li WhatsApp vrši profilisanje indijskih korisnika na osnovu njihove upotrebe aplikacije? Kakva je priroda profilisanja?
  • Razlike u uslovima korišćenja WhatsApp aplikacije u Indiji i u drugim zemljama.
  • Detalji politike zaštite podataka, politike bezbednosti podataka, politike sajber bezbednosti, politike privatnosti i politike šifrovanja.
  • Da li WhatsApp aplikacija deli podatke sa drugom aplikacijom ili poslovnom jedinicom iste kompanije ili povezanih kompanija? Podelite detalje o protoku podataka između ovih aplikacija, poslovnih jedinica ili povezanih kompanija.
  • Da li WhatsApp aplikacija skuplja informacije o drugim aplikacijama koje se nalaze na mobilnom uređaju korisnika? Ukoliko je odgovor potvrdan, koje to informacije beleži i koja je svrha prikupljanja i koristi podataka drugih aplikacija?
  • Da li je kompanija ili aplikacija omogućila trećoj stranci da pristupi ličnim podacima korisnika? Ukoliko je to slučaj, podelite sve detalje!

Da li vi i dalje koristite WhatsApp?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA