10 GODINA RASPRAVLJAMO KAKO SE KAŽE, VIBER ili VAJBER: Aplikacija slavi deceniju postojanja i najavljuje velike novine! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 GODINA RASPRAVLJAMO KAKO SE KAŽE, VIBER ili VAJBER: Aplikacija slavi deceniju postojanja i najavljuje velike novine!

Viber obeležava 10 godina postojanja, a mi se tim povodom prisećamo mnogih stvari, koje je aplikacija donela svima nama, ali i neki usputnih, zanimljivih momenata…

 Izvor: MONDO / Viber

Rakuten Viber, jedna od omiljenih aplikacija kod nas, obeležava 10 godina postojanja, a mi se isto toliko godina raspravljamo kako se pravilno kaže Vajber ili Viber, a ispada da je istina na sasvim trećoj strani!

Ipak, time ćemo se baviti kasnije, kad za tao dođe vreme, nećemo da žurimo, a sad ćemo se zadržati na toku razvoja aplikacije i njenih funkcija po glavnim razvojnim tačkama tj. momentima, koji su za Viber kakav danas znamo najbitniji.

Možda će vas zanimati:

Tokom protekle decenije, Viber je široko prihvaćen kao aplikacija za besplatnu, interaktivnu i bezbednu razmenu poruka, koja omogućava ljudima da ostvaruju veze sa bilo kim i bilo gde to požele.

Viber priča je počela 2010. godine, sa prostim ciljem da pruži alternativan kanal komunikacije time što će ponuditi besplatne pozive korisnicima mobilnih telefona širom sveta. Viber je od tih dana ostvario značajan uticaj kroz svoj razvoj na ovu industriju, postavši priznata platforma za komunikaciju, koja sad nudi funkcije kakve su razmena poruka, grupni četovi, audio i video pozivi, zajednice i čet botovi - a istovremeno održavši privatnost kao osnovno pravo svojih korisnika.

Godine 2014. Viber postaje članica grupacije Rakuten Inc, jednog od globalnih lidera u elektronskoj trgovini i finansijskim uslugama. Otuda i odgovor na naše decenijsko pitanje s početka teksta - pravilno se kaže Vajber, od reči engleske VIBE, ali je najpravilnije Rakuten Viber tj. Rakuten Vajber, jer je to sad zvanično ime, koje kao što vidite stoji i na početku našeg teksta o aplikaciji.

Pokretanje Zajednica u 2018. predstavljalo je važan korak daljeg razvoja, omogućivši njihovim administratorima da kreiraju četove u super-grupama - dostupne neograničenom broju članova. Grupni glasovni pozivi su uvedeni godinu dana kasnije, dok je danas Viber na putu da postane sveobuhvatna platforma za komunikaciju, koja se širi u uslužne delatnosti i finansijske tehnologije - stalno posvećena očuvanju privatnosti svojih korisnika.

Viber je tokom 2020. uveo nove funkcije koje su se pokazale izuzetno korisnim u borbi protiv negativnih uticaja pandemije - poput grupnih video poziva - i podigao kapacitete platforme omogućivši da dvostruko veći broj korisnika učestvuje u grupnim video i audio pozivima (do njih 20). Kompanija je u novembru objavila dalje razvojne planove u oblasti finansijskih tehnologija, predstavivši svoje novo rešenje – čet botove za plaćanja direktno kroz Viber aplikaciju.

Anketa

Kojoj aplikaciji za dopisivanje vi najviše verujete?

 • Viber

  45.19% (1513)

 • WhatsApp

  15.62% (523)

 • Telegram

  12.93% (433)

 • Signal

  9.53% (319)

 • Messenger

  6.66% (223)

 • Nije na listi...

  2.93% (98)

 • iMessage

  2.09% (70)

 • Skype

  1.97% (66)

 • Wickr

  1.37% (46)

 • Threema

  0.63% (21)

 • Riot

  0.48% (16)

 • Wired

  0.33% (11)

 • Google Allo

  0.27% (9)

Kojoj aplikaciji za dopisivanje vi najviše verujete?

Rezultati

U okviru obeležavanja desetogodišnjice postojanja, Viber se zahvaljuje svojim korisnicima za neprocenjiv doprinos u razvoju kompanije do današnjeg nivoa time što im je pripremio milione poklona sadržanih u digitalnom čet botu Točka sreće.

Više o Točku sreće pročitajte na linku, a svoj poklon preuzmite na ovom! (da biste to uradili potrebno je da nas posetite iz MONDO aplikacije ili sa mobilnog pregledača interneta na uređaju na kojem vam je instalirana Viber aplikacija).

Viber točak sreće kako se koristi kakve su nagrade video (MobIT)
Izvor: Viber

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Group Video Calls on Viber video (MobiTI)
Izvor: Viber
Viber GIF kako se pravi video (MobIT)
Izvor: Viber
Viber brisanje i izmena poslatih poruka video (MobIT)
Izvor: Viber
Viber nestajuće poruke video (MobIT)
Izvor: Viber

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA