NOVE MAPE: Otkrivaju koliko je zaraženih oko vas, gde se nalaze, koliko ih je umrlo i kolike su gužve (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVE MAPE: Otkrivaju koliko je zaraženih oko vas, gde se nalaze, koliko ih je umrlo i kolike su gužve (FOTO)

Google Maps nove opcije otkrivaju informacije o COVID-19 situaciji i kod nas.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kompanija Google omogućila je novo ažuriranje Google Maps navigacije.

To ažuriranje, koje se polako aktivira svim korisnicima preko Google Play ili neke druge prodavnice (za Huawei HMS uređaje) tiče se nekoliko opcija direktno povezanih s izveštajima o širenju i uticaju koronavirusa na određeni okrug, grad i slično.

Možda će vas zanimati:

Google bojama i njihovim nijansama predstavlja stanje zaraze u pojedinoj zemlji ili njenom delu, a zumiranjem na mapi otkriva se i koliko je korisnika tj. ljudi na 100.000 lica zaraženo, koliko ih je preminulo i kako se COVID-19 pandemija kreće u odnosu na prethodnih sedam dana - da li napreduje, stagnira ili je bez promene.

Podaci se zasnivaju na bazi lokalnih podataka i još četiri svetska izvora, koja u realnom vremenu prikupljaju COVID-19 podatke (možete ih videti u galeriji slika).

Srbija je u debeloj crvenoj zoni, kao zemlja (bez Kosova i Metohije, za koje nema podataka), a zbog nedostupno dovoljno informacija na lokalnom nivou nema ni procena od dela zemlje do dela, mada se to može očekivati s nekim od narednih ažuriranja podataka.

Novom “sloju“ COVID-19 mape pristupate preko ikonice slojeva, koja se nalazi u gornjem, desnom uglu Google Maps aplikacije. Smeštena je u Map Details i četvrta je opcija po redu u toj grupi. Prema ovim podacima, kako smo rekli, Srbija je tamnocrvena zona, zajedno sa svim zemljama iz okruženja, osim BiH, koja je nešto umerenije crvena. Trenutno je u Srbiji na snazi porast broja obolelih i to do 45 na 100.000 stanovnika (to pokazuju procentualni broj i strelica, koja ide nagore). Od zemalja iz okruženja jedino Bugarska ima detaljne podatke o broju obolelih po okruzima zemlje tj. delovima, a u Evropi su “čiste“, odnosno nisu obojene nikakvom crvenom nijansom Nordijske zemlje, Nemačka, Slovačka, Albanija Estonija, Letonija i Belorusija. Za Kosovo i Metohiju i Ukrajinu nema podataka o koroni uopšte.

Osim ovog ažuriranja dostupno je u nekim regionima i ažuriranje o tome kolika je gužva na kojim linijama gradskog prevoza, koja će uskoro biti aktivirana i za Srbiju. Više podataka o tome pronaći ćete na linku, u našoj prethodnoj vesti.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA