5 NOVINA ZA WHATSAPP KOJE OLAKŠAVAJU ŽIVOT: Od ulepšavanja četova do opcije koju su korisnici zahtevali! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 NOVINA ZA WHATSAPP KOJE OLAKŠAVAJU ŽIVOT: Od ulepšavanja četova do opcije koju su korisnici zahtevali!

WhatsApp uslišio želje svojih korisnika!

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje koja se koristi širom sveta.

Preko dve milijarde ljudi koriste je kao primarnu opciju za regularno dopisivanje, zbog čega je toj kompaniji imperativ da dodaju nove funkcije kako bi pobljšali iskustvo korisnika.

Možda će vas zanimati:

WhatsApp je na svojoj beta verziji pustio nove opcije kako bi korisnici mogli da testiraju novine. Te opcije će pomoći korisnicima da izbegnu naporne poruke grupa iz kojih ne mogu da izađi, kao i upotreba WhatsApp-a na više uređaja i redizajn korisničkog interfejsa (UI).

Trajno gašenje notifikacija

Iako je postojala opcija da ugasite notifikacije, odnosno da mutirate grupu, niste mogli da ih ugasite na neodređeno, već ste u ponudi imali osam sati, jednu nedelju i jednu godinu. Kada bi sutradan bila tačno jedna godina od mutiranje grupe, vaš uređaj bio dobio enormni broj notifikacija. Sada WhatsApp testira opciju "Always Mute" koja će vam omogućiti da trajno ugasite notifikacije na nekoj grupi.

Podrška za više uređaja

Verovatno i najtraženija opcija od strane korisnika bi mogla uskoro da bude predstavljena na WhatsApp aplikaciji. Iako je ta kompanija radila na ovom dodatku već neko vreme, konačno će korisnici moći da na više uređaja koriste ovaj program. Korisnici će moći simultano da se prijave na četiri uređaja, bez potrebe da podešavaju novi profili ili da prebacuju karticu sa jednog na drugi uređaj. Korisnici sa više uređaja kao što su tableti, telefoni i kompjuteri će se najviše obradovati ovoj funkciji. Teoretski, ova opcija će omogućiti da Android korisnici sa lakoćom pređu na iPhone i obratno.

"Samouništavajuće" poruke

Društvena mreža Snapchat ima opciju da pošaljete "samoeksplodirajuće" poruke, sasvim je izvesno da će WhatsApp "prekopirati" ovaj sistem! Pod nazivom "View Once" (Pogledati jednom), te poruke će biti dostupne korisnicima samo da ih jednom pogledaju. Kada korisnik izađe iz tog razgovora, WhatsApp će obavestiti korisnika da je taj medijski sadržaj ili poruka nestala.

Personalizovanje četova

Do sada su korisnici WhatsApp-a imali mogućnost da na svojim razgovorima stave wallpaper (tapetu, fotografiju), ali korisnicima se nije dopalo to što je svaki razgovor, odnosno grupa imala taj isti wallpaper. Sada će WhatsApp dopustiti svojim korisnicima da personalizuju kako će njihov čet izgledati, pa ćete moći da razlikujete grupe i po fotografijama, odnosno svaki čet će sada imati svoju sliku/wallpaper.

Sakrivanje Audio i Video poziva

Ova opcija je namenjena biznis korisnicima ove aplikacije. Trenutno se testira nova opcija koja omogućava korisnicima da sakriju dugmad za glasovni i video poziv na verifikovanim profilima, za individualni čet, kao i za kontakte.

Koja nova funkcija vam se najviše dopada?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Kako napraviti profil za WhatsApp biznis (MobIT)
Izvor: WhatsApp

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi