VEŠTICE DOMINIRAJU DRUŠTVENIM MREŽAMA: Umesto metli, sad koriste telefone! One iskusnije nezadovoljne: "Ruše naš ugled!" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VEŠTICE DOMINIRAJU DRUŠTVENIM MREŽAMA: Umesto metli, sad koriste telefone! One iskusnije nezadovoljne: "Ruše naš ugled!"

Da li verujete u magiju preko društvenih mreža?

  Izvor: MONDO / TikTok

Nekada davno, veštice su bivale spaljivane na lomačama, utapane u rekama, obešene na vešalima, ili su ostajale bez glave, a sve zbog praktikovanja magije.

U 2020. godini one su našle nov dom, u pitanju je aplikacija TikTok.

Možda će vas zanimati:

Bez obzira da li vi verujete u magiju ili ne, veštičarenje preko interneta je stvarno!

Njihova komuna raste iz dana u dan, ali ima i onih koji negoduju, a to su starije veštice koje su zabrinute da bi njihove mlađe koleginice putem društvenih mreža mogle da vrate ovu zajednicu vekovima unazad!

„Radile smo godinama kako bi obnovile ugled vračanja i učinili ga manje smešnim. Ali ove lažne veštice su došle i vratile nas 10 koraka nazad. Sve je to pogrešno i one ne bi trebale da budu ohrabljene!“vidno izrevoltirana mlađom generacijom, jedna starija veštica koja želi da ostane anonima komentariše.

Ipak, mlađe veštice ne planiraju da stanu, tako je veštica Anais Alexandre postala veoma popularna na društvenim mrežama.

Nju prati preko 100.000 ljudi, a sama je objavila modernu verziju Grimorijuma(tekstualni priručnik za magiju).

Zahvaljujući kreatorima kao što je ona, sve one koje zanima veštičarenje sada imaju mesto za učenje.

„Ja, kao i mnogi drugi u svetu, vidim pozadinu svog telefona kao portal za sve medije koje volim da konzumiram. To je prostor gde mogu da nađem istinsku zajednicu, da budem deo nečega gde može da se čuje moj glas“ – rekla je Aleksandra, a prenosi Cnet.

Diamond Altieri, moderator grupe Witchcraft na Reddit-u  je videla pravljenje poznanstva iz prve ruke preko društvenih mreža. Taj subreddit ima preko 180.000 korisnika.

„Za veštice koje vežbaju u grupama, je veoma važno da se socijalizuju i povezivaju sa svojim vršnjacima, ali isto tako je važno i za njihov zanat. Imati opciju da se virtuelno povežete sa nekim čini praktikovanje mnogo fleksibilnijim!“ - kaže Diamondi Altieri.

Kao takva, idealna je i platforma TikTok. Čak 500.000 ljudi prati sadržaj koje ove veštice izbacuju!

Ko bi rekao da tehnologija i vradžbine idu zajedno, za sve one koje zanima ovakav sadržaj, najbolje bi bilo da ukucate #witchtok i #witchcraft  na pretragama kod društvenih mreža.

Veštičarenje (MobIT)
Izvor: Hearthfire Fox

Da li verujete da veštice postoje i da koriste TikTok?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA