Ove aplikacije prevarile su i GOOGLE, sklonite ih sa telefona! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ove aplikacije prevarile su i GOOGLE, sklonite ih sa telefona!

Nadamo se da niste među ČETIRI MILIONA ljudi, koji su već preuzeli ove aplikacije.

  Izvor: MONDO portal.

Nakon što su zlonamerne adware aplikacije, sposobne da preuzmu kontrolu na Android uređajem bez znanja korisnika otkrivene već nekoliko puta, isto se dešava, evo opet!

Google je izdao upozorenje na najmanje 19 adware aplikacija, koje su se pojavile u zvaničnom Play Store-u, a koje su preuzete oko četiri miliona puta, pre nego što su uklonjene iz Android prodavnice.

Možda će vas zanimati:

Adware aplikacije zaraze telefon i pre svega omogućavaju prikazivanje reklama na uređaju žrtve i to u bilo kom meniju, a najčešće na početnom ekranu telefona i u obaveštenjima. Te reklame obično su upetljane s SMS PREMIUM prevarama, koje putem slanja SMS poruka pljačkaju lakoverne korisnike.

Gora varijanta je daljinsko preuzimanje kontrole nad uređajem, putem posebnih kodova, koje ove aplikacije omogućavaju preuzimajući sistemske dozvole na uređaju, naravno bez znanja korisnika. Neke od aplikacija su napravljene tako da se “sakriju” čim ih preuzmete. Ovaj trik koriste hakeri, kako bi otežali žrtvama da pronađu problematični softver i uklone ga s telefona i to je davnašnja tehnika, a proces uklanjanja opisali smo u ranijim vestima na ovu temu.

Kompanija White Ops identifikovala je rizične aplikacije, pošto je istražila i pratila problematičan “reklamni saobraćaj” u mreži najmanje 19 aplikacija različitih proizvođača, mada najveći broj aplikacija u imenu sadrži Blur reč.

Obrišite ove aplikacije, ako neku imate na telefonu:

AutoPictureCut, ColorCallFlash, SquarePhotoBlur, SquareBlurPhoto, MagicCallFlash, EasyBlur, ImageBlur, AutoPhotoBlur, PhotoBlur, PhotoBlurMaster, SuperCallScreen, SquareBlurMaster, SquareBlur, SmartBlurPhoto, SmartPhotoBlur, SuperCallFlash, SmartCallFlash, BlurPhotoEditor i Blur Image.

Da biste obrisali ove aplikacije, ako ih imate, a ne vidite ih među ikonicama na svom telefonu uradite neku od dve stvari. Otvorite Settings - Applications i u meniju pronađite aplikaciju s liste, kliknite na nju i u sledećem meniju kliknite na Remove ili Uninstall opciju, da bi se aplikacija izbrisala.

Druga opcija je da uđete u Google Play Store, u polju Search upišete ime aplikacije i kad vas prodavnica prebaci na njen link odatle odaberete opciju Uninstall.

To je to, reklame i loše stvari, koje su pravile ove aplikacije više ne biste trebali da vidite.

Da li ste imali posla s nekom od ovih loših aplikacija ili takvih iskustava?

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi