Ako imate besplatnu verziju ove aplikacije, FBI ima pristup vašim podacima! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako imate besplatnu verziju ove aplikacije, FBI ima pristup vašim podacima!

Nema enkripcije sadržaja s kraja na kraj za korisnike besplatne verzije aplikacije, samo za one, koji plate.

  Izvor: MONDO / ZOOM

Kad smo se u našem tekstu o ZOOM aplikaciji osvrnuli na to da velike aplikacije možda pokušavaju da je unište, svaka na svoj način ili udruženo, nismo ni pomišljali da bi ZOOM sam sebe mogao da uništi.

Nakon mnogo peripetija oko bezbednosti i sigurnosti podataka i učesnika u onlajn konferencijama, kad je taman sve počelo da se stišava ZOOM je sam sebi pucao u noge.

Možda će vas zanimati:

ZOOM je početkom juna i zvanično potvrdio da end-to-end eknripcije tj. šifrovanja podataka tokom video poziva za besplatne korisnike neće biti, kako bi snage reda i zakona mogle da im pristupe, ako se za tim ukaže potreba.

Smatramo da bi ova opcija (end-to-end enkripcija) trebalo da bude deo naše ponude profesionalnim korisnicima“, rekao je ZOOM direktor Erik Juan i nastavio: “Naravno da ne želimo da je damo FREE korisnicima (end-to-end enkripciju), kako bismo bili u prilici da sarađujemo s FBI-jem i drugim lokalnim vlastima, ukoliko neki loši ljudi budu koristili ZOOM“.

ZOOM je u svojim novim Pravilima korišćenja naveo da ne deli podatke s trećim stranama i da ne nadzire video konferencije, osim kad je u pitanju zlostavljanje i seksualno iskorišćavanje dece, naveo je The Verge. Takođe, kompanija je navela da ne postoje tzv. backdoors pristupi, odnosno način da se aplikaciji pristupi spolja na takav način da ta strana čita ili nadzire komunikaciju, a da učesnici toga nisu svesni. Zbog nove Politike poslovanja end-to-end enkripcija će biti omogućena samo korisnicima za koje ZOOM bude u mogućnosti da ih verifikuje kao bezbedne i realne, bez pristupa licima, koja su sumnjiva. Takođe, korisnici, koji se upišu na ZOOM aplikaciju samo mejl adresom neće imati zaštitu podataka tokom video konferencija, potvrdila je predstavnica za štampu ZOOM aplikacije.

Zoom aplikacija, šta je, kako se koristi video (MobIT)
Izvor: ZOOM

Aplikacija ZOOM moći će besplatno da se koristi zajedno sa enkripcijom sadržaja u slučajevima kad su u pitanju škole, ustanove od javnog značaja, pojedini biznisi, odnosno preduzeća i korisnici, koji se odluče da plate za ZOOM korišćenje.

Nakon ove najave korisnici su burno reagovali i najavili prelazak na manje popularne aplikacije za video konferencije, ali one, koje nude enkripciju podataka i za besplatne korisnike.

Šta vi mislite o ovoj situaciji?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi