Zgodna zamena za Google Play prodavnicu: Sve aplikacije na svim telefonima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zgodna zamena za Google Play prodavnicu: Sve aplikacije na svim telefonima

Jedna aplikacija rešava i "goruću" Huawei stvar. Dobro, ne baš jedna - dve: More Apps i APKPure...

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kad je Google kompaniji zabranjeno da sarađuje sa kompanijom Huawei mnogi su se uplašili da će morati da se pozdrave sa svojim omiljenim aplikacijama, ali to nije tako, jer postoje alternativne Android prodavnice.

Osim što Huawei ima svoju, AppGallery, ovog puta bavimo se alternativnom Google Play prodavnicom igara i aplikacija, koja nudi legalan i tzv. region-free sadržaj, što znači da će vam na raspolaganju na svim telefonima (i novim Huawei, razume se) biti  sve dostupne aplikacije i igre u ovoj prodavnici.

Možda će vas zanimati:

U Huawei AppGallery prodavnici aplikacija, na svim Huawei Mobile Services telefonima, koja je pandan Google Play prodavnici, već se nalazi gotovo kompletna ponuda domaćih aplikacija, čak i neke banke (ne sve, ali se na njihovom dolasku uveliko radi), kao i veliki broj globalnih popularnih aplikacija. Dok ne dođu sve popularne Android aplikacije pronašli smo rešenje.

Neki pametnjaković je napravio More Apps aplikaciju. Da biste je preuzeli na bilo kom Huawei telefonu samo otiđite do AppGallery prodavnice i potražite je ili pratite link sa svog Huawei telefona.

Ova aplikacija na jednom mestu objedinjuje sve popularne Android aplikacije, uključujući društvene mreže, Google aplikacije, pregledače interneta, fitnes i zdravlje, obradu slike i videa, zabavu, striming, medije, alate, mrežne operatore, banke, radio stanice, kupovinu, navigacija, igre, muziku itd…

U svakoj od aplikacija nalazi se link do AppGallery stranice. Ako ona nije u AppGallery ponudi tu je veb interfejs za odabranu aplikaciju. Ono što je važno jeste da većina od njih nudi link i do APKPure prodavnice Android aplikaccija.

Upravo to je APKPure - alternativa Google Play prodavnici!

APKPure omogućava besplatno i legalno preuzimanje aplikacija (nisu krekovane ili lažne) i što je još važnije - ažuriranje aplikacija. Tako sve preuzete aplikacije iz APKPure prodavnice ostaju ažurne u realnom vremenu, a ažuriraće se i aplikacije, koje ste preneli Phone Clone putem sa starog telefona na novi Huawei telefon. Na ovaj način je rešena velika briga mnogih korisnika - da li će moje aplikacije dobijati nove funkcije. Odgovor je - hoće.

Što se Google aplikacija tiče, većina je zamenjena kvalitetnim Huawei rešenjima. Recimo GMail je zamenjen Huawei Mail aplikacijom. Chrome Huawei Browser-om, mada su vam dostupni i Brave, Opera, Firefox… Google Maps rade normalno, čak i ne morate da upisujete svoj Google nalog. YouTube je zamenjen možda još boljom YouTube Vanced aplikacijom bez reklama i sa reprodukcijom u pozadini tj. dok je ekran telefona isključen i/ili zaključan. Google Drive je potpuno operabilan sa veba, kao i Google Photos ili Google Docs, Sheet i Presentatnon (APKPure nudi i G Docs aplikacije). Jedine Google aplikacije, koje ne rade su Hangouts, Play Movies, koji nije ni dostupan kod nas i Google Contacts, a kontakte i kalendarske unose ćete svakako preuzeti Phone Clone aplikacijom sa starog telefona.

Ipak, znamo da će neke brinuti bezbednost ovakvog načina preuzimanja aplikacija. Međutim, na ovo je mislila i sama kompanija Huawei, koja je u sistem EMUI 10.0.1 ugradila autentifikator instalacije.

Ovo je još jedno elegantno rešenje, jer kompanija je morala da misli na sve. Naime, kad potvrdite instalaciju aplikacija iz nepoznatih izvora, a morate to da potvrdite, da biste instalirali bilo koju aplikaciju iz More Apps biblioteke, kao i iz APKPure prodavnice, Huawei će skenirati svaku aplikaciju, čiju instalaciju pokrenete i, ako je ona čista tj. ne sadrži maliciozne izmene - daće vam zeleno svetlo. U suprotnom ćete videti CRVENO STOP i to će biti znak da potražite aplikaciju iz relevantnog izvora.

Zato je i ideja da koristite More Apps aplikaciju - jer ona sadrži relevantne i proverene izvore za instalaciju pravih, a ne zaraženih aplikacija i dok se toga pridržavate ne bi smelo da bude problema! Što se APKPure prodavnice tiče - koristite je kao i Google Play. Obavestiće vas kad je ažuriranje neke aplikacije dostupno, a unutar nje imate mogućnost da pretražujete i preuzimate sve dostupne aplikacije, kao iz Google prodavnice.

Isprobajte, dakle sve ove opcije na svom novom Huawei telefonu:

  • Phone Clone za prebacivanje svega sa starog na novi telefon
  • AppGallery za instalaciju iz Huawei izvora
  • More Apps aplikaciju za brzu i pouzdanu instalaciju
  • APKPure Android prodavnicu aplikacija sa ažuriranjima
  • YouTube Vanced zamenu za klasičnu YouTube aplikaciju

Ako imate još neki savet i neki način, koji možemo da predstavimo zajednici - komentari su vaši, kao i uvek!

Pišite nam i šaljite svoje utiske!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA