Google NAJZAD pustio uslugu, koja će nam olakšati gradski prevoz! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google NAJZAD pustio uslugu, koja će nam olakšati gradski prevoz! (FOTO)

Ne samo da će se Beograđani i posetioci glavnog grada lakše kretati prestonicom, nego je ovo velika stvar i za strane goste u našem glavnom gradu.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Google kompanija je najzad i u Beogradu aktivirala Google Transit, opciju za navigaciju u okviru aplikacije Google Maps, koja omogućava pronalaženje gradskog prevoza, vremena polaska, trajanje vožnje i cenu karte za svaku od gradskih linija.

Već neko vreme primećivali smo da su stanice gradskih linija bile ucrtane na beogradskoj mapi, ali su one sada sve međusobno povezane i usklađene onlajn sa rasporedom prevoza u glavnom gradu.

Možda će vas zanimati:

Sad je lakše nego ranije planirati kretanje po našem glavnom gradu i pronalaženje bilo kog mesta.

Da biste koristili novu uslugu otvorite Google Maps, ukucajte destinaciju, kliknite na ikonicu javnog prevoza (piktogram tramvaja ili autobusa, kako na kojem uređaju) i pogledajte koje sve linije voze do vaše destinacije.

Tu ćete videti broj linije, vreme polaska, vremena narednih polazaka, cenu karte, kao i linije na koje treba da pređete da biste stigli do cilja. Takođe, mape će vas navesti pešice do svake od stanica i pokazati vam vreme planiranog puta i sve međustanice, koje možete da pregledate dok ste u putu. Važno je napomenuti da je usluga još uvek bazirana samo na pregledu linija i stanica na njima, ne i na praćenju kretanja uživo, ali bi to uskoro trebalo da bude dodato, takođe.

Google je ovu uslugu aktivirao u drugoj nedelji januara za srpsku prestonicu, dok je u Nišu ova usluga aktivna od polovine maja protekle godine. Google Transit će uskoro biti dostupan i u Pančevu, a omogućen je još u Užicu, Kragujevcu i Subotici.

Od sada će vožnja GSP-om u Beogradu biti prijatnija i podnošljivija i pomoći će Beograđanima, ali i posetiocima glavnog grada da budu tačniji i bolje isplaniraju svoje vreme. Ovo je velika pomoć i za strane turiste, koji dolaze u Beograd.

Google Transit već sad možete da koristite i na svom telefonu iOS i Android tipa, kao i na računaru i za to će vam biti potrebna stalna internet konekcija, kao i za većinu Google Maps usluga.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA