Google “poravnao“ sve zgrade u Maps aplikaciji i kod nas (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google “poravnao“ sve zgrade u Maps aplikaciji i kod nas (FOTO)

Opcija, koja je neko vreme dostupna u svetu stigla je u Srbiju i - poravnala mapu.

  Izvor: MONDO / Google Maps

Možda vas je iznenadio novi interfejs Google Maps aplikacije, u kojem je sve ravno, a zgrade više nisu onakve, kakve su inače u stvarnom životu.

Makete 3D mapa su ukinute kao uobičajen prikaz i sad se Google Maps pokreću sa pljosnatom mapom, koja je izravnala sve zgrade, zadržavajući samo brojeve.

Možda će vas zanimati:

Ova opcija je od sada i primaran način prikaza navigacije i u Srbiji, nakon što je već nekoliko nedelja (ili meseci, ako se radi o BETA verziji mapa) dostupna u drugim delovima sveta.

Ako baš volite da vidite 3D prikaz mape, ne brinite, jer je Google mislio i na sva. Iako su 3D makete zgrada sklonjene, što zbog bržeg učitavanja aplikacije i manje potrošnje interneta, to i zbog lakše obrade mapa na jeftinijim uređajima, moguće ih je ponovo vratiti.

Kad učitate mape pogledajte ka pretrazi i odmah ispod nje, nakon tagova i ključnih reči, videćete ikonicu slojeva, odnosno način prikaza mape. Kliknite na tu ikonicu i učitaće se tri tipa mape, što vam u ovom trenutku ne treba. Odmah ispod su i Detalji mape, u okviru kojih je sad posebna kategorija 3D. Kliknite na 3D i zgrade i objekti će početi da se izdižu iznad mape. Nakon par sekundi imaćete nekada klasičan izgled 3D Google Maps aplikacije.

Jednom kada izaberete 3D prikaz mapa, trebalo bi da takav način prikazivanja ostane izabran i za sledeća učitavanja ove aplikacije.

Kako su vama mape praktičnije - u 3D ili pljosnatom izdanju?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA