Novi pregledač interneta je Chrome suprotnost: Brz, malo troši, lep je… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi pregledač interneta je Chrome suprotnost: Brz, malo troši, lep je…

Ako želite iz bilo kog razloga da zamenite Chrome ili bilo koji drugi veb pregledač novima - pregledač interneta sa CPU/RAM limitatorom bi mogao da bude izbor za vas!

  Izvor: MONDO portal / Opera
Opera GX GAMING BROWSER | Opera for Computers | Opera
Izvor: Opera

Iako dosta ljudi hvali Chrome kao najbolji internet pregledač, za neke korisnike, a među njima je i Play! Zine autor, je Opera već godinama unazad najbolji pregledač, koji ima dosta manju glad za resursima, a pri tom radi odličan posao i ne manjka mu mnogo funkcija.

U međuvremenu, u Google kompaniji...

Razvojni tim, koji stoji iza Opera-e je sad došao na ideju da napravi nešto za gejmere - GX Gaming Browser. On sa sobom nosi niz integracija namenjenih upravo fanovima video-igara, kao što je inte-gracija za lakše praćenje sadržaja na Twitch platformi, mogućnost povezivanja sa Razer Chroma periferijama i prikazivanja iste šeme boja, tako da svaka boja u pregledači može biti vidljiva i na tastaturi i mišu, recimo…

Kad smo se već dotakli boja, bitno je napomenuti i dizajn korisničkog interfejsa, koji je osmišljen da nosi tamnu temu, sa dominantnom crvenom bojom, dosta prijatnom za oči, ali svako može menjati izgled po svom ukusu. U suštini, Opera GX radi isti posao kao i original, sa izuzetkom pomenute teme i prikazivanja dnevnih gejming vesti i informacija o nadolazećim hit igrama na početnoj strani.

Međutim, ima dosta više stvari, koje se kriju ovde. Najvažnija od svih je svakako to što možete birati koliko resursa će ovaj program koristiti, što je jedinstvena funkcija. Pomoću tzv. limitera, imate mogućnost da pratite koliko GX “vuče” RAM memorije i snage procesora, ali to isto tako možete prilagođavati kroz smanjivanje i povećanje. Ovo je veoma dobrodošla funkcija i nekoliko puta se već pokazala kao izuzetno korisna. Naravno, Opera Gaming nije samo klasičan pregledač, kojem je nadenuta “gaming” etiketa i tema prijatna za oči, ova aplikacija čini dosta više, odnosno tek bi trebalo to da čini.

 Opera GX Gaming Browser Izvor: MONDO portal / Opera

Ovaj “browser“ će u budućnosti ponuditi igračima i funkciju igranja video igara bez ikakvih problema. To će biti dostupno putem Cloud streaming servisa, koji su u pravoj ekspanziji i na njihovom razvoju rade Gejmerska kompozicija ogromne kompanije poput Sony, Microsoft, Google i drugih.

Opera GX je za sada u fazi ranog razvoja, tako da možemo očekivati još više funkcija i prednosti, kako se pregledač bude razvijao i sa nestrpljenjem očekujemo ponudu pravog gejminga, kako bi se opravdala svrha postojanja nečega što u nazivu spominje gejming.

Za sada, ako vam se Opera GX dopada, originalni pregledač interneta možete lako zameniti ovim sa fensi stvarčicama, jer ne gubite ništa, a dobijate dosta preglednije vesti iz sfere video igara, a ujedno možete i da kontrolišete potrošnju resursa direktno i kroz par klikova.

Javite nam svoje utiske!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi