Opcija, koju bi svaki telefon trebalo da ima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opcija, koju bi svaki telefon trebalo da ima

Uz ovu opciju nikad nećete ništa propustiti ili zaboraviti.

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Neki će reći da bi trebalo sve da zapamtimo i slažemo se da u tome ima istine, ali kad vam tokom dana stiže ogromna količina poziva, mejlova ili SMS poruka, onda je lakše imati digitalnog pomoćnika uza sebe. Ovog puta ne mislimo na Bixby, Cortana, Amazon Echo ili Siri pomoćnike, mislimo na aplikaciju Reminder, koja se nalazi na telefonima Galaxy serije kompanije Samsung.

Sa Galaxy Note 9 telefonom ova aplikacija dolazi već instalirana, jer je to svakako poslovan telefon, ali se za druge modele besplatno može preuzeti sa Samsung Store aplikacije.

Reminder se integriše u sistem telefona, prati pozive, mejlove ili SMS poruke i podseća vas nakon pola sata ili nekog drugog perioda da ste primili poziv ili SMS na koji niste odgovorili. Prilikom podsećanja na tako nešto imate priliku da isključite Reminder podsećanje ili da ga odložite za još neki period, koji sami odredite. Na ovaj način praktično ne možete nikako propustili ili zaboraviti da odgovorite nekome na poziv ili poruke.

Pročitajte i ovo: Testirali smo Samsung Galaxy A9 sa ČETIRI zadnje kamere

Jedna od najboljih opcija je to što se Reminder aplikacija, ako joj to dozvolite, integriše i sa Samsung Cloud-om, pa može da vas podseti na neku propuštenu akciju na bilo kom uređaju, na kojem postoji veza sa Samsung Cloud-om. Ovo ne samo da je zgodno, nego je sjajno, jer ne morate biti blizu telefona da biste odgovorili na poziv ili SMS. Recimo, telefon ste zaboravili u kancelariji, ali će vas Samsung Gear sat ili Samsung tablet ili neki drugi sinhronizovan uređaj sa Samsung Cloud-om podsetiti da ste zaboravili da odgovorite nekome na nešto.

Reminder vam omogućava da ga uparite sa GPS opcijom telefona, pa da vas podseti na neku aktivnost, kad se nađete u blizini vama važne GPS tačke. Recimo, na ovaj način telefon može da vas podseti da svratite do prodavnice na putu do kuće ili da pokupite nešto što vam je potrebno na putu ka poslu. Uđete u Reminder, pa u Places i u tom meniju izaberete tačku na mapi, uz koju ćete dodati neku od aktivnosti. Da biste povećali preciznost i unapredili mogućnosti pregleda možete čak na poznatim tačkama da kažete Reminder-u da koristi poznatu dostupnu Wi-Fi mrežu, ukoliko je ona kvalitetnija od telefonskog signala.

Reminder čak sadrži i listu preostalih i kompletiranih, odnosno završenih aktivnosti, kako biste još lakše pratili sadržaj koji ste obavili, a kojem tek treba da se posvetite. Sve precrtane obaveze, pozivi i poruke su obavljeni, a neprecrtani, logično - nisu.

Pročitajte i ovo: Testirali smo Samsung Galaxy A7 sa TRI zadnje kamere

Najbolja stvar sa Reminder aplikacijom je to što ona sve radi sama - kad ne odgovorite na poziv ili ga odbijete, kao i kad ne odgovorite na SMS Reminder se sam aktivira i prati vaše aktivnosti u vezi sa pozivima i porukama, kako bi vas podsetio na nešto što ste zaboravili, ako se to desi.

Moramo da priznamo da nas je ova aplikacija do sada nebrojeno puta spasila mogućih neprijatnosti, jer jednostavno manje mislimo na to kome smo odgovorili na poziv ili SMS, budući da aplikacija brine o tome da nikad ništa ne zaboravimo! Moguće je da na drugim uređajima postoje slične aplikacije, ali nam je dosadašnje iskustvo pokazalo da je Reminder za Samsung Galaxy Note 9 i druge Galaxy uređaje verovatno najbolja, koju smo imali priliku da koristimo.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Pogledajte Samsung Galaxy Note 9 video:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA