Najbolje iOS i Android aplikacije za video nadzor | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolje iOS i Android aplikacije za video nadzor

U današnjem svetu modernih tehnologija, pametni telefon može biti odlično sredstvo koje će u značajnoj meri olakšati upotrebu i poboljšati kvalitet sistema za video nadzor.

  Izvor: MONDO portal.
 WeThings
ilustracija
Izvor: MONDO portal.

  Postoje mnogobrojne Android i iOS aplikacije za kontrolu video nadzora koje korisnicima omogućavaju da preko svog pametnog telefona imaju pristup video nadzoru u svojoj kući ili svom poslovnom prostoru.

Drugim rečima, ove aplikacije obezbeđuju kontrolisanje sistema sigurnosnih kamera u realnom vremenu, 24 sata na dan, bez obzira na to koliko daleko od kuće ili kancelarije se trenutno nalazite.

Međutim, sa razvijenim tržištem i mnoštvom mobilnih aplikacija za monitoring sigurnosnih kamera, svakako ćete se zapitati šta je to što bi vi zapravo trebali da potražite?

Ne funkcionišu sve sigurnosne aplikacije na isti način; ustvari svaka od njih se po nekim svojim osobinama izdvaja od ostalih, tako da je za svakog korisnika važno da pronađe aplikaciju koja će najbolje odgovarati potrebama video nadzora koji poseduje i kojim kontroliše svoju kuću ili svoj poslovni objekat.

Aplikacije koje se nalaze na ovoj listi mnogi svrstavaju u najbolje, i među njima ćete verovatno prepoznati neku koja može biti najbolji izbor za vas.

AtHome Camera

Izuzetno korisna i pouzdana aplikacija za video nadzor, AtHome Camera vam omogućava da u sistem za praćenje uključite više vrsta kamera koje imate kod kuće, bilo da je u pitanju web kamera, kamera za nadgledanje beba, kamera za kućne ljubimce ili bilo koja druga vrsta sigurnosne kamere. Na taj način možete da posmatrate sve što se dešava u vašoj kući sa vašeg telefona, bilo gde da se nalazite. Uz pomoć ove aplikacije možete da pokrenete do četiri različita video strima odjednom.   

Tako ćete biti u mogućnosti da nadgledate četiri različite tačke istovremeno, što je u mnogim slučajevima i više nego dovoljno da u potpunosti pokrijete celokupan prostor u vašem domu.

AtHome poseduje i mnoge druge fukcije, kao što je, na primer, alarm za detekciju pokreta, uz čiju pomoć ćete momentalno saznati ukoliko se neko ili nešto nađe u prostoriji u kojoj ne bi trebalo da bude.

Najnovija verzija aplikacije
uključuje i naprednu funkciju prepoznavanja lica. Kada detektuje osobu, aplikacija odmah šalje korisnicima animirana obaveštenja u obliku GIF fotografija koje su znatno preciznije u odnosu na detekciju pokreta.

Za zaštitu vaše privatnosti zadužen je video striming sa moćnom enkripcijom i P2P transfer tehnologijom. AtHome Camera je po mnogima najbolja aplikacija za kućni video nadzor, i ima više miliona preuzimanja.

Aplikacija je podržana na svim platformama: računarima, pametnim telefonima i tabletima.

Osnovna verzija je besplatna za preuzimanje, a možete nadograditi različite funkcije i kupiti "cloud" prostor za skladištenje video zapisa koji se nalazi na serveru, u vlasništvu hosting kompanija.

iCamViewer

iCamViewer je jedna od najboljih sigurnosnih aplikacija koju možete koristiti i na Andorid i na iPhone uređajima. Aplikacija korisnicima omogućava praćenje i do 16 različitih IP ili CCTV kamera sa lokalne mreže ili daljinski preko interenta.

Ova aplikacija je odličan izbor za vlasnike CCTV sigurnosnih kamera, ali je za njen rad sa CCTV sistemima potrebno da te kamere budu povezane na integrisan DVR uređaj ili mrežni video server, što uključuje i određena podešavanja. Kompatibilna sa više od 200 modela i više od 20 brendova CCTV i IP kamera. Najnovija lista svih kamera sa kojima je iCamViewer kompatibilan postoji u samoj aplikaciji.

Alfred

Za one koji žele kvalitetan video nadzor na daljinu, a da istovremeno ne potroše novac, Alfred je zasigurno najprikladnije rešenje. Uz pomoć ove male aplikacije vi ste u mogućnosi da na veoma jednostavan način pretvorite svoje stare telefone u kvalitetno sredstvo video nadzora u vašem domu, monitoring za bebe, kamere za kućne ljubimce, voki-toki za stare osobe kojima je potrebna tuđa nega...

Jednostavno instalirajte Alfred aplikaciju na vaš stari telefon i postavite taj telefon na željeno mesto u vašem domu, a onda kada ste napolju, bićete u mogućnosti da proverite šta se prikazuje na vašem starom telefonu uz pomoć njegove kamere.

Naravno, da bi sve funkcionisalo, biće potrebno da aplikaciju Alfred instalirate i na drugi telefon
koji trenutno koristite i koji će vam služiti za monitoring na daljinu.

Alred nudi veliki broj funkcija. Aplikacija poseduje funkciju detekcije pokreta, koja nakon svake
detekcije šalje trenutno obaveštenje putem alarma upozorenja, a Alfred će takođe i sačuvati
svaki video snimak detektovanog pokreta do 7 dana. Osim toga, postoji i funkcija noćnog
posmatranja, kao i mogućnost daljinskog uključivanja LED svetla na vašem starom telefonu da bi osvetlili oblast koju želite da nadgledate. Tu je i opcija komuniciranja na daljinu, koja korisniku koji vrši monitoring daje mogućnost da preko mikrofona na telefonu upozori lopova uhvaćenog na delu da je pod video nadzorom.

S obzirom na široku paletu opcija koje pružaju video nadzor vrhunskog kvaliteta, I to potpuno besplatno, sasvim je logično što je Alfred najpopularnija I najčešće preuzimana aplikacija za video nadzor. Koristi je više od 8 miliona porodica širom sveta.

iVideon

Iako jedna od skupljih opcija za bezbednost vašeg doma, Ivideon je danas izuzetno popularan softver koji ima više od milion i po korisnika. Zahvaljujući velikom broju naprednih funkcija koje nudi, iVideon predstavlja višestuko isplativu investiciju.

Aplikacija iVideon je lako prilagodljiva, jednostavna i jako pouzdana. Osim što korisnik dobija trenutna obaveštenja o svakom sumnjivom pokretu ili zvuku koji je registrovan u prostoru pokrivenom video nadzorom, Ivideon obezbeđuje izuzetno brzo pretraživanje i pregledanje snimaka.

Lako se može proširiti na neograničen broj sigurnosnih kamera, jednostavan je za instalaciju i održavanje.

Iako mnogi korisnici neće želeti da emituju video zapise iz svog doma ili kancelarije na interentu, jedna od prednosti iVideon aplikacije svakako je i mogućnost slanja snimaka na web lokacije. To znači da Ivideon možete iskoristiti i kao alat za emitovanje video zapisa i deljenje fotografija na netu, što je jako korisno za sve oni koji su zainteresovani za pokretanje neke web prezentacije.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi