mts app konkurs: 5 najboljih aplikacija iz Srbije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

mts app konkurs: 5 najboljih aplikacija iz Srbije

Sedmu godinu zaredom mts app konkurs donosi nam najbolje aplikacije srpskih đaka, koje na kreativan i koristan način rešavaju aktuelne probleme učenika i našeg društva.

 Izvor: MONDO/Goran Sivački

Finale ovogodišnjeg mts app konkursa na kom je proglašeno pet timova i pet najboljih aplikacija za mobilne uređaje, održano je u beogradskom Startit centru.

Prema oceni žirija, pobedu su odnele aplikacije: „Solve&Share“ i  „Eduno“ timova iz gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša, aplikacija „ConTags“ tima iz gimnazije „Bolyai“ iz Sente, zatim aplikacija „Stories“ Luke Jovičića iz Matematičke gimnazije u Beogradu i aplikacija „Gde je problem?“ tima iz Šabačke gimnazije.

Učenici, autori aplikacija nagrađeni su vrednim mobilnim telefonima, a istovremeno su se plasirali u regionalno finale konkursa pod nazivom „Regionalni app izazov“, gde će biti u prilici da se susretnu i takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Telekom Srbija i Startit - Android konkurs
Izvor: MONDO

Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija, izrazila je zadovoljstvo zbog uspeha koji učenici postižu na konkursu.

Telekom Srbija je u skladu sa principima društveno odgovornog poslovanja 2011. godine ustanovio mts app konkurs sa željom da mladim, talentovanim ljudima pruži šansu za individualni i profesionalni razvoj i učenje i što je veoma važno, da poruči da se znanje uvek nagrađuje. Izuzetno smo ponosni na sve ove mlade ljude koji su pokazali neverovatan timski duh, veliku kreativnost i inovativnost. Misija Telekoma Srbija svakako jeste da ulaže u nove generacije, da mladima pruža podršku u sticanju znanja, kako bi sebi obezbedili bolju budućnost, a ovim projektom to smo još jednom i potvrdili“, izjavila je Marija Bošković.

Opisi najboljih aplikacija

Na sedmom mts app konkursu učestvovalo je 14 gimnazija u Srbiji, koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike, informatike i računarstva, a u konkurenciji za nagrade bile su 22 aplikacije.

Regionalni app izazov“ biće održan krajem februara u Beogradu, kad će se pobednici mts app konkursa naći u konkurenciji sa timovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore i dobiti mogućnost da se izbore za prvu nagradu - odlazak u Berlin, na jednu od prestižnih IoT konferencija ili da osvoje specijalnu nagradu za inovativnost „Igor Osmokrović“.

Solve&Share - tim „LeVeL“, gimnazija „Bora Stanković“, Niš

„Solve&Share“ je društvena mreža koja omogućava učenicima da međusobno dele zadatke iz oblasti matematike, fizike i hemije i predlažu njihova rešenja. „Solve&Share“ daje mogućnost da se na lak način, uz opis, sliku ili crtež predstavi problem, odnosno rešenje.

Eduno - tim „Prvaci“, gimnazija „Bora Stanković“, Niš

„Eduno“ aplikacija osmišljena je sa ciljem da se učenicima unapredi organizacija vremena i efikasnije planiranje zadataka. Pored toga što im pomaže da ne zaborave važan test ili domaći, nudi im i mogućnost kreiranja odeljenja kojim se mogu služiti i drugi đaci.

ConTags - (tim „TagYa“, gimnazija „Bolayi“, Senta)

„ConTags“ aplikacija namenjena je svima koji imaju puno sačuvanih kontakata u mobilnom telefonu i kojima se dešava da zbog toga ne mogu da pronađu željeni broj. ConTags omogućava uređivanje telefonskog imenika memorisanjem dodatnih informacija o kontaktu  preko kojih se može lakše pretraživati imenik.

Stories - (Luka Jovičić, Matematička gimnazija, Beograd)

„Stories“ aplikacija pruža mogućnost čitanja i kreiranja sopstvenih interaktivnih priča. Uz ovu aplikaciju korisnik može da preuzme bilo koju priču, preuredi njen tok prema sopstvenim željama i nakon toga je objavi, a može i da napiše svoju, potpuno novu priču.

Gde je problem? (tim “Šabaton”, Šabačka gimnazija)

Aplikacija „Gde je problem?“ za ideju ima da na što jednostavniji način omogući korisnicima prijavljivanje problema u raznim sferama života, a pre svega komunalnih  problema u gradovima. Aplikacija obezbeđuje centralizovano prijavljivanje za celu Srbiju, a nadležni imaju pregledan uvid u sve informacije koje su korisnici poslali.

Ovih pet timova učestvovaće u finalu mts app konkursa, koje će biti održano u februaru, na kojem će učestvovati i pobedničke aplikacije učenika iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi