Elektronske​ knjige konačno i u Srbiji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elektronske​ knjige konačno i u Srbiji

Popularna aplikacija za čitanje elektronskih knjiga nastavlja širenje u Evropi preko Balkana, počevši od Srbije, gde su sklopljena partnerstva sa najvećim domaćim izdavačima.

  Izvor: Promo / Bookmate / MONDO portal

Kad je o elektronskim knjigama reč, u Srbiji one gotovo da nisu uopšte (legalno) postojale, uz izuzetak besplatnih naslova na stranim i malom broju naslova na srpskom jeziku. Do sada smo morali da se na različite načine dovijamo kako da čitamo knjige elektronski, ali sad u Srbiji i zvanično počinje s radom jedan od najpoznatijih servisa tog tipa. - Bookmate​, servis za čitanje elektronskih knjiga koji povezuje ljubitelje​ ​pisane​ ​reči​ ​širom​ ​sveta,​ ​zvanično​ ​je​ ​započeo​ ​svoj​ ​rad​ ​u​ ​Srbiji.

Zvanično od 27. novembra, čitaoci u Srbiji imaju pristup Bookmate-ovom rastućem katalogu od preko 850 hiljada elektronskih knjiga, na dvanaest jezika - uključujući 1.500 naslova na srpskom jeziku i 300 hiljada​ ​knjiga​ ​na​ ​engleskom​ ​jeziku.

Bookmate aplikaciju preuzmite za iOS, Android ili Windows tablet i računar sa Bookmate.com linkova.

MONDO MobIT

Bookmate je na domaćem tržištu već uspostavio saradnju s najvećim izdavačima, poput Lagune, Vulkana, Čarobne knjige, Znanja, Paladina, Tardisa, Otvorene knjige, Odiseje ​i drugih, a digitalizacija njihovih više nego brojnih izdanja već je u toku. Pored toga, u ponudi će se ubrzo naći i pojedina elektronska izdanja, takođe na srpskom jeziku, dostupna isključivo na servisu Bookmate.

Srbija za nas predstavlja veoma zanimljivo tržište i polaznu tačku za razvoj našeg servisa u ostalim zemljama Balkana” rekao je Endru Baev, direktor kompanije Bookmate​. “Uz neke zaista fantastične naslove na srpskom jeziku, kao i sjajne odnose s izdavačima u Srbiji, ubeđeni smo u uspeh servisa Bookmate u vašoj zemlji i radujemo se pružanju novog iskustva čitaocima u Srbiji”.

Nakon što je pokrenuo servis u Srbiji, najjačem tržištu na Balkanu kad je reč o izdavaštvu, Bookmate u narednim mesecima planira i ulazak na hrvatsko tržište, kao i tržišta ostalih zemalja regiona.

MONDO MobIT već testira Bookmate ponudu u našoj zemlji, pa ovih dana možete da očekujete naše utiske o njegovom radu i ponudi.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi