Aplikacija iz Srbije osvaja Evropu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplikacija iz Srbije osvaja Evropu

Aplikacija „Krug Zdravlja“, predstavljaće Srbiju na Evropskom takmičenju za mlade inovatore, nakon pobede u kategoriji „Zdrav Život“ eliminacionog dela tog takmičenja.

  Izvor: Promo / Krug Zdravlja

Tim mladih inovatora iz Udruženja za podršku ljudima sa neurozom „Herc“ je aplikacijom „Krug Zdravlja“ pobedio u kategoriji Zdrav Život, u eliminacionom krugu, i dobilo priliku da predstavlja Srbiju u finalu European Youth Award takmičenju, koje se održava od 29. novembra, do 02. decembra u Gracu, u Austriji.

U eliminacionom delu takmičenja su učestvovala 144 projekta, ali samo 17 rešenja (među kojima je i srpska aplikacija „Krug Zdravlja“) uspelo je da ubedi stručni žiri sačinjen od 61 člana iz čitave Evrope, koji su odlučivali putem internet i 24 eksperata iz čitavog sveta, koji su birali pobedničke projekte na licu mesta. Svi učesnici su evaluirani korišćenjem socijalno-društvenih, kreativnih i digitalnih kriterijuma u ukupno sedam kategorija: Zdrav Život, Pametno Učenje, Povezivanje Kulture, Idi Zeleno, Aktivno Građanstvo, Održiva Ekonomija i posebna kategorija za 2017. godinu Voda (plava planeta / voda za piće / sanitarije / upravljanje vodom).

Pobednički projekti dolaze iz 13 različitih evropskih zemalja, pa listu pobednika Evropske nagrade za mlade možete pronaći na linku.

Udruženje za podršku ljudima sa neurozom „Herc“ je u okviru projekta razvoja socijalnog preduzeća “Herc&DO - doing good for good”, podržanog od Karitas Srbija, Delegacije EU, Ministarstva Omladine i Sporta, Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda, Smart Kolektivom i Udruženjem građana Videa, kao jednu od usluga razvilo besplatnu Android i iOS aplikaciju „Krug Zdravlja“.

KRUG ZDRAVLJA

Aplikacija je namenjena osobama sa mentalnim tegobama, ali i svima koji žele da unaprede svoje mentalno zdravlje.

Cilj ovog projekta i aplikacije jeste unapređenje mentalnog zdravlja stanovništva, kao i edukacija, informisanje i pružanje podrške. Na ovaj način možemo pomoći i onima koji zbog prirode problema nisu u mogućnosti da potraže pomoć (agorafobijasocijalna anksioznost), koji zbog udaljenosti nemaju pristup profesionalnoj pomoći, kao i onima koji žele da ostanu anonimni.

Više o aplikaciji pročitajte u našem opisu i besplatno je preuzmite za Android, odnosno iOS uređaje sa Google Play i AppStore prodavnica.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA