Najpopularnije aplikacije 2016: Dve najgore vode! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najpopularnije aplikacije 2016: Dve najgore vode!

Dokazano loše aplikacije po vaš telefon na vodećim mestima su po popularnosti u 2016. godini.

 Izvor: Promo/Nielsen

Nielsen, istraživačka kompanija, objavila je listu najpopularnijih aplikacija u 2016. godini, koja osim što izgleda zanimljivo otkriva i to da korisnici baš i ne brinu o tome koliko neka aplikacija opterećuje telefon i ugrožava privatnost.

Facebook i Messenger, obe aplikacije dovođene mnogo puta tokom 2016. u vezu sa kršenjem privatnosti svojih korisnika, nalaze se na najvišim pozicijama po popularnosti. Obe aplikacije dokazano opterećuju bateriju, a njihovim brisanjem ne samo da bi se uštedela energija baterije do 20 odsto, nego i smanjila količina internet podataka koja se potroši preko telefona.

Najgora aplikacija 2016. godine - ukinite je!

Sa 146 miliona jedinstvenih korisnika mesečno, Facebook je napredovao za 14 odsto u odnosu na 2015, dok je Messenger napredovao za skoro trećinu. Tu aplikaciju mesečno koristi skoro 130 miliona jedinstvenih korisnika. Na listi najpopularnijih još su YouTube, Google Maps, Google Search, Google Play, GMail, Instagram, Apple Music i Amazon App.

Kao što vidite Twitter nije uspeo da se domogne nekog od Top 10 polja...

Istraživanje je sprovedeno uz učešće oko 9.000 ljudi starijih od 18 godina, koji su koristili Android ili iOS operativni sistem (telefoni i tableti).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi