Priče kojih nema u vodiču - sada u vašem telefonu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priče kojih nema u vodiču - sada u vašem telefonu

Mnoge priče koje se ne nalaze u turističkim brošurama gradova i zemalja Balkana sada se nalaze u Android aplikaciji "Mape nevidljivog Balkana".

 Izvor: Promo
 Izvor: Promo

 U želji da sačuva od zaborava male, nevidljive i marginalizovane priče i pojedince, regionalno udruženje građana Klub putnika realizovalo je tokom ove godine projekat "Mape nevidljivog Balkana".

Anegdote, crtice, zapažanja i sećanja do sada dostupne javnosti na internet stranici Nevidljivi Balkan, od danas ćemo moći da čitamo u hodu, putem mobilne aplikacije. Kad god se nađete u blizini mesta o kome je ranije napisana priča, aplikacija će se oglasiti i pozvati vas da se upoznate sa kuriozitetom o datoj lokaciji.

Priče o ljudima, lokalnim legendama, fotografije ulične umetnosti i bizarnosti koje su se zaista dogodile zabeležene su na internet stranici projekta. Podaci nisu ni nalik onome što se obično nalazi na zvaničnim turističkim sajtovima i u brošurama.

"Mape nevidljivog Balkana" nam daju priliku da otkrijemo priče drugačije od onih koje su deo naše svakodnevice, pružaju mogućnost da zavirimo u istoriju – ne onu koju su pisali pobednici, već istoriju koju su proživljavali ljudi oko nas, a da o tome jedva ponešto znamo.

Aplikacija se može da preuzmete u Google Play prodavnici.

Mape nevidljivog Balkana su kartografski vodič po gradovima Balkana, a pružaju informacije o zanimljivostima koje se ne nalaze u turističkim brošurama. Ono što projekat čini posebno interesantnim, jeste činjenica da je on interaktivan, odnosno da svako od nas može da bude autor priče.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi