Google Maps: Rad bez interneta, mape na SD kartici | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Maps: Rad bez interneta, mape na SD kartici

Kompanija Google je i u Srbiji omogućila dve nove opcije koje su korisnici dugo očekivali.

 Izvor: Mondo

Već neko vreme pričamo o opciji korišćenja Google Maps aplikacije bez interneta i Google ju je konačno omogućio i nama sa poslednjom nadogradnjom aplikacije.

Ono što je potrebno uraditi jeste da se u Podešavanja meniju aktivira Wi-Fi opcija mapa, a zatim preuzme region mapa u režimu bez interneta, kako bi se mogao koristiti dok je telefon van internet mreže. Kad se nađete u dometu Wi-Fi pokrivenosti telefon će uobičajeno nastaviti da koristi Maps servise preko interneta, a kad se nađete u zoni gde nema Wi-Fi mreže preći će na "offline" režim.

Google u Dubrovniku: Šta smo sve videli (FOTO, VIDEO)

StreetView će vam pomoći u promociji vašeg posla!

Ovo je dobro, jer će vam uštedeti dragocene megabajte, ali i naterati vas da svoje putovanje osmislite unapred, što nikako ne može da škodi. Google Maps će raditi u okviru "offline" režima kao da je na internetu, ali samo za region koji ste preuzeli na telefon, tako da pažljivo isplanirajte koliki deo mape vam je potreban.

Pogledaje Google Maps novitete u galeriji slika:

Telefon će vam prikazati deo za "offline" rad, ponuditi da ga proširite ili suzite, kao i koliko će otprilike snimljeni komad mape zauzeti u memoriji.

Ovde dolazimo do još jednog velikog poboljšanja Google Mapa - mape za režim van interneta možete da sačuvate i na microSD kartici, što će telefonima sa malom internom memorijom i te kako biti od koristi. Prilikom čuvanja dela mape samo izaberite da želite da sačuvate sve na microSD kartici i to je to.

Ne zaboravite da sačuvani delovi mape moraju s vremena na vreme, otprilike jednom mesečno, da se ažuriraju putem Wi-Fi mreže (zbog mogućih izmena i dopuna mapa na kojima Google konstantno radi), inače će mape automatski biti izbrisane.

I to je to za ovo javljanje s Google Maps aplikacijom :) I, da, znamo da postoje već slične mape koje ovo nude od početka svog rada, ali mnogi ljudi su jednostavno navikli na Google mape i ovo će im biti odlična vest.

Javite utiske, čekamo vas, srećan put!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi