Ne otvarajte ovu WhatsApp poruku! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne otvarajte ovu WhatsApp poruku!

Maliciozna poruka koja sadrži šest hiljada emotikona može da vam napravi problem.

 Izvor: MONDO portal.

Ukoliko ste već primili WhatsApp poruku koja je puna emotikna, razmislite o njenom uklanjanju ili još bolje - ne otvarajte je i izbrišite je! Bezbednosni istraživači su otkrili način na koji pošiljalac porukom koja sadrži šest hiljada emotikona može da "slomi" aplikaciju.

Jedini način na koji može da se reši problem koji nastaje nakon otvaranja poruke jeste da se čitava konverzacija ukloni iz aplikacije.

Bag je pronašao istraživač Indrajet Bujen kada je demonstrirao nedostatak slanjem poruke sa emotikonima. Bujen je u blog postu objasnio da se problem javlja zbog ograničenja koje postoji kada su karakteri u pitanju. U WhatsApp web verziji dozvoljeno je 6.550 do 6.600 karaktera.

Ali, nakon kucanja oko 4.200 do 4.400 emotikona, pregledač počinje da usporava. Pošto limit nije prekoračen, WhatsApp dozvoljava korisniku da nastavi sa ubacivanjem emotikona. Ovo na kraju dovodi do "pucanja" aplikacije pošto ne može da podrži toliko veliki broj karaktera.

Iako se ovakve poruke mogu koristiti čisto iz zabave, one se mogu koristiti i u neke druge svrhe. Kao što je već napisano, da bi se problem rešio mora se ukloniti čitava konverzacija što pojedinim osobama koje šalju eksplicitne fotografije (eksplicitni sadržaj uopšte) omogućava da slanjem ovakvih poruka nateraju osobu koja ih je primila obriše čitavu konverzaciju.

"Žrtva mora da izbriše celokupnu konverzaciju sa napadačem kako bi osposobila aplikaciju", rekao je Bujen.

Bezbednosni analitičar Grim Klulej rekao je da iako poruka sa emotikonima nije ozbiljan bag, on ipak otkriva da WhatsApp programeri ne rade dovoljno kako bi aplikaciju učinili što bezbednijom, piše Daily Mail.

Bujen je prijavio propust WhatsApp timu i nada se da će nedostatke ispraviti brzo.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi