Selfi aplikacija iz Srbije osvaja svet: Selfikon | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selfi aplikacija iz Srbije osvaja svet: Selfikon

Upoznajte i obavezno isprobajte Selfikon, domaću aplikaciju namenjenu selfijima, koja je istovremeno i društvena mreža!

 Izvor: MONDO portal.

Selfikon. Baš dobro ime za aplikaciju, zar ne?! Bolja stvar jeste to što je Selfikon dobar projekat, lepo osmišljen, dizajniran, realizovan i dolazi iz Srbije. Aplikacija je delo domaćih programera, vrlo mladih, namenjena je deljenju, lajkovanju, komentarisanju i pretrazi selfi fotografija, sa naglaskom na Srbiju i region (za sada), a kao mala društvena mreža omogućava praćenje prijatelja, pretragu heštagova ili korisnika. Tokom kačenja fotke imate mogućnost da izaberete heštag oznake za fotografiju, odredite ko će je videti (javno, skriveno, prijatelji), a ako kasnije “skontate“ da ste negde pogrešili lako možete da ispravite grešku klikom na "Edit". Svaki profil Selfikon-a sadrži opis osobe, njene selfije, pratioce, osobe koje ta osoba prati i heštagove koji su korišćeni.

Filozofija Selfikon-a je jasna: to je mesto na kojem ćete pronaći selfije, selfije, još selfija (i poneku nasumičnu sliku koja nema veze se selfijima) i među njima će biti i vaš - selfi! Na Selfikon-u bez griže savesti (i toga šta će vam neko reći zbog selfi "manije") delite svoje selfije, lajkujte tuđe i sprijateljite se sa osobama čiji selfiji vam se dopadaju. Dakle, sve se vrti oko selfija i kome je to svakodnevni “must have“ voleće, ili još bolje - obožavaće Selfikon!

Aplikacija Selfikon je preuzeta oko 10.000 puta, ocenjena je sa čak 4.2 u Play Store-u i komentari na Selfikon su isto vrlo dobri. Interfejs aplikacije je pregledan, lak za snalaženje i ne pravi probleme ni početnicima. Sadržaji se učitavaju brzo, bez greške, testirali smo aplikaciju na pet telefona različite rezolucije ekrana i na svima je radila OK i bez trzanja. Omogućeno je kačenje već napravljenih selfija ili slikanje novih, koristeći se pritom prednjom ili poleđinskom kamerom. Kadar kamere u Selfikon-u je vrlo prost i sve se svodi na namesti se i “okini“ foru. Omogućeno je i rotiranje fotografije, ali isecanje, odnosno “cropovanje“ još uvek nije, što će, sigurni smo, biti dodato u narednom izdanju.

Selfikon filozofiju, pre preuzimanja sa Google Play Store-a možete da istražite na sajtu, gde će biti objavljen i link ka iOS aplikaciji, koja se očekuje uskoro.

Pred vama je galerija sa slikama Selfikon aplikacije u visokoj rezoluciji.

Selfikon aplikacija zainteresovala nas je da stupimo u kontakt sa njenim tvorcima i pronašli smo osnivače aplikacije Vukašina Bosanca i njegov tim, koji su nam odgovorili na nekoliko pitanja. Pročitajte “mini intervju“ i ne zaboravite da okačite koji selfi nakon čitanja!

Otkud ideja o aplikaciji, koliko dugo je razvijate i koliko vas radi na njoj?

Selfikon tim:“Ideja je nastala u maju 2014. godine i počeli smo s timom koji su činile tri osobe. Tim se u kratkom roku proširio na sedam partnera koji i sad svakodnevno rade na “taskovima” aplikacije. Jedan od razloga za aplikaciju jeste to što volimo selfije i mislili smo da nedostaje neka platforma koja će sadržati isključivo selfie fotografije, na kojoj će svi ljubitelji selfija moći, potpuno opušteno, da dele svoje mnogobrojne selfije koje svakodnevno prave u različitim situacijama, kao i da gledaju i lajkuju tuđe. Na Selfikon-u radimo godinu i po dana”.

Ko su korisnici Selfikon aplikacije?

Selfikon tim:“To su uglavnom mlađe osobe, starosti između 15 i 30 godina, podjednako muškarci i žene. Što se broja korisnika tiče, najviše ih imamo u Srbiji i BiH, ali dolazi sve veći broj korisnika i iz Crne Gore i Hrvatske”.

Selfikon je sad regionalni projekat, ali planiramo uskoro da ga proširimo na Evropu, Ameriku i svet.

Osnivači aplikacije Selfikon

Po čemu je još Selfikon jedinstvena aplikacija?

Selfikon tim:“Primetili smo da na pojedinim društvenim mrežama ljudi bukvalno napišu u 'caption' fotke: 'Oceni me od 1 do 10'. Tako smo u startu pored deljenja selfija odmah imali i opciju 'rate'. Odatle je i opis Selfikon - share and rate selfies. S tim što 'rate' kod nas ne funkcioniše na način kao na nekim drugim mrežama gde se daje ocena od jedan do 10. Suštinska razlika u tom pogledu jeste to što se u heštagovima slike lajkuju odvojeno od npr. home strane ili opšte explore strane. Tako se dobija rejting (broj lajkova) posebno u heštagovima. Recimo, stave se u caption fotke dva heštaga, npr #fitness i #gym. Ako neko lajkuje fotku u #fitness taj lajk se ne dobija I u #gym. Prednost sa biznis strane jeste to, što brojne kompanije koje rade promocije uz pomoć selfija, sad mogu da naprave odvojeno takmičenje za sebe, po heštagu”.

Vi ste, zapravo, startap firma. Ko je prepoznao vaš potencijal i talenat?

Selfikon tim:“Selfikon doo firmu pokrenuli smo u julu ove godine i radimo kao startap, koji je dobio početnu investiciju van Srbije i regiona. Osoba od koje smo dobili investiciju od skoro boravi u Palo Altu i manje više je poznata u svetu biznisa ali, na njenu inicijativu, ne spominjemo zvanično ime dok ne uradimo proof of concept na teritoriji Srbije i regiona, nakon čega je plan preseljenja firme van Srbije, dalje investiranje i širenje aplikacije”.

Koristićemo Selfikon na Androidu, a ostale platforme?

Selfikon tim:“Selfikon je već neko vreme dostupan preko Google Play Store-a, na AppStore-u će se pojaviti, nadamo se, sredinom decembra (aplikacija čeka odobrenje), a Windows Phone verzija je svakako u planu, ali u budućnosti, tokom 2016”.

Pogledajte simpatičnu video priču o Selfikon aplikaciji (za slučaj da vas to zanima u spotu je Asus Zenfone 2 Selfie smartfon).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Selfikon aplikacija.
Izvor: Selfikon.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi