Pretvara slike u tekst i skenira kamerom mobilnog | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pretvara slike u tekst i skenira kamerom mobilnog

Office Lens je jedna od najmoćnijih aplikacija koje smo koristili, a zameniće vam skener, komp i još nekoliko uređaja i od telefona napraviti novi uređaj - multifunkcijski!

  Izvor: MONDO portal.

Office Lens funkcioniše kao skener preko kamere mobilnog telefona ili tableta i služi za skeniranje i deljenje različitih vrsta dokumenata. Otvorite aplikaciju, izaberite tip dokumenta koji snimate tj. slikate (kucani/pisani dokument, bela tabla, vizitka, slika), sačekajte da kamera fokusira i oiviči dokument, slikajte i odaberite u kom tipu datoteke želite da taj dokument sačuvate. Na raspolaganju su vam Word, PowerPoint, OneNote, PDF formati, kao i format slike ili OneDrive fajla. Svi skenirani dokumenti mogu se sačuvati u galeriji tj. memoriji telefona ili u cloud-u.

Kvalitet i brzina

Koliko će skenirani dokumenti biti kvalitetni i brzo snimljeni ili obrađeni zavisi isključivo od telefona. Office Lens će maksimalno korigovati i istaći tekst, ali ako kamera nije dobra ne očekujte čuda, posebno kod prepoznavanja teksta (neoštre slike prouzrokuju slabiji rezultat prepoznavanja teksta).

Office Lens je sjajan zato što automatski određuje ivice dokumenta, pegla nepravilnosti, ispravlja slike slikane pod uglom, sklanja odsjaj, senke ili trag blica i ističe tekst. Takođe, ako odaberete snimanje u Word, OneNote ili PDF format dokument će biti prebačen u kucanu formu, odakle ćete moći dalje da ga sređujete ili kopirate tekst u mejl. Na vrh dokumenta biće stavljen prepoznat tekst koji možete da menjate, a ispod njega i originalan fajl-slika, pomoću kojeg možete da proverite tačnost i ispravite netačne reči, ako se za tim ukaže potreba.

Još bolje - odaberite PDF format i dokument koji tako sačuvate moći ćete da pretražujete, kako biste ga kasnije lakše pronašli. Dodatni plus je skeniranje vizit-kartu, nakon čega podatke možete snimiti kao novi kontakt u imeniku telefona!

Office Lens je aplikacija zasnovana na OCR tehnologiji i izrađena je, između ostalog, u Srbiji, u Microsoft Development Centru, u Beogradu. Aplikacija je besplatno dostupna uz OneDrive (osnovni) nalog za Windows Phone, Android i iOS.

Pogledajte u našoj galeriji kako se Office Lens koristi i isprobajte aplikaciju još danas!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Office Lens za iOS, Android i Windows Phone.
Izvor: Office Videos.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi