Pazite, WinRAR ima opasnu grešku! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pazite, WinRAR ima opasnu grešku!

Omiljeni program za rad sa arhiviranim paketima ima sigurnosan propust koji omogućava napad na vaš PC. Evo o čemu se radi!

 Izvor: WinRAR.
WinRaR SFX - Remote Code izvršenje.
Izvor: Mohammad Reza

Poznati The Next Web portal upozorio je sve korisnike WinRAR programa da obrate pažnju na to kako ga koriste, jer sigurnosni propust omogućava da haker preuzme kontrolu nad računarom. To je moguće već nakon uobičajenog raspakivanja RAR paketa!

Raspakivanjem specifične RAR arhive, SFX da budemo precizni, omogućava se izvršenje malicioznog koda i preuzimanje kontorle nad računarom, na kojem je taj paket raspakovan. Problem sa SFX paketima je taj što su oni široko rasprostranjeni iz vrlo prostog razloga - koriste se u piratske svrhe! Većina piratskog softvera ima i SFX datoteku koja sadrži delove programa ili aplikacija, koji se instaliraju na određena mesta nakon instalacije programa ili sadrže informaciju o tome gde da se instaliraju "krekovani" delovi programa.

Ako koristite WinRAR verziju programa 5.21 trebalo bi da obratite pažnju na to šta tačno raspakujete i da vodite računa da SFX pakete zaobilazite dok WinRAR ne dobije nadogradnju i ne ispravi problem.

Portal je kontaktirao WinRAR predstavnike za medije, ali nisu dobili odgovor. Takođe, nije poznato koliko je tačno korisnika ugroženo. Na WinRAR sajtu stoji informacija da preko 500 miliona ljudi koristi njihov softver, pa možete da zamislite koliki je broj potencijalnih žrtava!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi