Google vas i dalje prati, evo dokaza! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google vas i dalje prati, evo dokaza!

Evo kako da isključite opciju koju je Google nedavno aktivirao.

  Izvor: MONDO portal.

Google je krajem jula predstavio Your Timeline opciju u okviru koje se nalaze i podaci o tome gde ste se kretali, prikazujući to na Google mapama, kog datuma i u koje vreme. Google to radi "kako bi omogućio da zapamtite sva dobra mesta na kojima ste bili".

Na ovaj način Google na Maps servisu označava putanju vašeg kretanja, a vi to sve imate mogućnost da lepo obrišete, ako vam to smeta. Google je već imao problema zakonom mnogih država, pa je predstavljajući Your Timeline odmah izdao i saopštenje u kojem stoji da se svaki od servsa koje korisnika prate mogu pauzirati, a sakupljeni podaci izbrisati.

Ovo je ponovo aktuelna priča, jer se nekim korisnicima, nakon uvođenja Your Timeline panela opcija praćenja kretanja ponovo aktivirala. A i način deaktivacije je drugačiji u odnosu na našu priču od ranije. Pogledajte "Google prati svaki vaš korak, evo dokaza!" priču!

Kako da zaustavite Google da vas prati

Idite na svoj Google nalogi u gornjem desnom uglu kliknite na kružić sa vašom slikom. Onda kliknite i na "My Account" link. Potom idite u "Personal Info & Privacy" odeljak i kliknite na link "Account History". Drugi na spisku, posle "Search" kartice, je Google Maps servis. "Places You Go" je opcija koja skuplja podatke o kretanju i do nje je klizač. Kliknite na njega i trebalo bi da klizač posivi. Ako ste to dobro uradili pored "Places You Go" pojaviće se "Paused" oznaka. Sad kliknite i na "Manage Activity" odmahispod toga da biste videli tačno šta je sve Google Maps sakupio o vašem kretanju, da izbrišete to ili sačuvate pre brisanja.

Na isti način možete obrisati istoriju pretrage, YouTube pretragu i odgledane video snimke, Google Now podatke, informacije o povezanim uređajima, Google Voice snimke i drugo.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA