Facebook Messenger ima novu opciju: Lociranje! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook Messenger ima novu opciju: Lociranje!

Sad možete da delite svoju lokaciju s prijateljima s kojima ćaskate.

  Izvor: Facebook.

Facebook je, kako kažu na zvaničnom blogu, mesecima radio na novoj opciji - slanju lokacije - i srećni su što od danas na iOS i Android platformi možemo da koristimo i to. Izborom opcije slanja lokacije, koja se nalazi u delu s ikonicama Facebook Messengera snimiće se slika trenutne ili lokacije po želji korisnika i umetnuti u prozor ćaskanja, kao što je to slučaj sa slikama ili animacijama.

Da biste koristili deljenje lokacije kliknite na ikonicu tri tačke, izaberite Locations - INSTALL i dobićete deljenje lokacije u okviru Messengera (u aktuelnom čet prozoru ili sa otvaranjem novog).

Messenger omogućava deljenje trenutne lokacije, ali imesta na kojima biste želeli nekog da sretnete ili da mu pokažete mesto sastanka (uključene su POI tačke, ali i uobičajeno "pinovanje" mape, odnosno odabir lokacje ručno). Messenger neće samostalno deliti vašu lokaciju i učiniće to samo onda kad vi budete želeli da podelite lokaciju s nekim. Podešavanja privatnosti i načina prikaza vaših informacija s ovom nadogradnjom se ne menjaju i vi imate kontrolu nad njima.

Facebook je posebno napomenuo da Messenger u pozadini ne prati vašu lokaciju, nego je od drugih aplikacija s telefona pribavlja samo kada vi pritisnete taster za deljenje lokacije i Messenger neće tražiti nove dozvole da koristi vaš telefon i podatke na njemu.

Facebook Messenger je uveo video pozive, ali ta, kao ni ova opcija nije dostupna za Windows Phone, samo za iPhone i Android korisnike.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA