Google Translate - sve na dugme telefona | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Translate - sve na dugme telefona

Kada idete na putovanja, vaš pametni telefon biće vam veliki saradnik.

  Izvor: YouTube/Screenshot

Pre nekoliko dana objavili smo vest da Google razvija aplikaciju za Android za svoj prevodilački alat (Google Translate), koja će automatski prevoditi izgovorene rečenice.

Iz te kompanije imaju još jednu novost - aplikacija za pametni telefon putem koje ćete moći da slikate određeni tekst ili rečenicu i automatski dobijate prevod. I to bez da imate internet konekciju!

Ova aplikacija će biti moguća i na Android telefonima, kao i na iOS verzijama. Omogućiće prevod francuskog, nemačkog, italijanskog, portugalskog, ruskog, španskog i, naravno, engleskog jezika.

Google je saopštio da će u budućnosti u ovu aplikaciju biti dodato još jezika.

Najveća novost je uvođenje World Lens funkcionalnosti koja omogućava trenutni prevod teksta pomoću kamere.

"Naša aplikacija omogućavala je korištenje kamere za snimanje teksta koji se potom mogao prevesti na neki od 36 svetskih jezika. Sad smo otišli korak dalje i omogućili trenutni prevod putem kamere tako da čitanje italijanskih saobraćajnih znakova ili jelovnika na španskom više neće predstavljati problem onima koji ne znaju te jezike", kažu iz Google.

Kako funkcioniše?

Dok koristite Translate dovoljno je da usmerite kameru na natpis ili tekst i odmah ćete videti prevod na displeju svog uređaja pa čak i ako trenutno nemate signal.

Svim dosadašnjim Translate i sličnim aplikacijama trebalo je nekoliko sekundi da prevedu tekst s tim da je pristup internetu bio obavezan, a korisnici su morali da navedu s kojeg jezika žele prevod.

Ovom, novom aplikacijom sve je maksimalno ubrzano i uprošćeno.

Aplikaciju trenutno svakodnevno koristi više od 500 miliona korisnika, tvrde u Google, i nadaju se kako će te brojke osjetno porasti uvođenjem najavljenih poboljšanja.

"Ova unapređenja dovode na korak bliže našem cilju - pretvaranju mobilnih telefona u univerzalnog prevodioca u svetu u kojem jezici više neće biti prepreka u potrazi za informacijama i boljem povezivanju između svih nas", kažu u Google.

Svi Android i iOS korisnici mogu očekivati novu, poboljšanju verziju Translatea u narednih nekoliko dana.


Videogoogle translate

Videogoogle translate 2

Pratite nas i na Facebook-u!


Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA