Google mape rade i bez interneta! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platforme

Google mape rade i bez interneta!

Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs
Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs

Poslednja nadogradnja Google Maps aplikacije omogućava rad bez interneta, uključujući pregledanje mape i zumiranje.

Izvor: Marko Čavić/MONDO portal.

Od decembra prošle godine, kada je stigla nadogradnja Google Maps aplikacije, na "mapi" podržanih zemalja za glasovnu navigaciju pojavila se i Srbija, a od 7. maja mape možete koristiti i bez internet veze. Instalirajte novu verziju Google Maps aplikacije 8.0.0 koja vas čeka u Play prodavnici i App Storu već sada. Nakon toga potrebno je da odaberete region u koji ćete putovati i boraviti, sačuvati ga na telefonu dok postoji aktivna internet veza i nakon toga je omogućena upotreba i zumiranje mapa i bez internet veze.

Nažalost, navigacija i pretraživanje mapa, ipak nisu dostupni u ovoj verziji!

Korišćenje "offline mapa" možete potvrditi odmah ispod upravo unete pretrage za navigaciju ili u okviru vašeg profila (klik na ikonicu figurice čoveka pored pretrage) gde se otvara lista ranije korišćenih ruta i navigacija. Pre nego što sačuvate mapu označite deo na karti koji vam je potreban i sačuvajte sve pod imenom koje vama odgovara (Crna Gora, letovanje 2014, Banje 2014...).

Nakon toga isključite internet na telefonu i srećan put! Dobro, mape još treba doraditi za našu zemlju, ali to je već nova priča, koju ćemo vam pričati uskoro ;)

Čekamo vaše impresije u komentarima i na našoj MobIT Facebook stranici.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi