Jedna od najpopularnijih aplikacija je - prevara! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedna od najpopularnijih aplikacija je - prevara!

Virus Shield, najpopularnija Android aplikacija među onima koje se plaćaju, i to u kategoriji "Nove aplikacije" zapravo je najobičnija prevara.

 Izvor: PrintScreen.

Svetski IT mediji ne štede "epitete" koje lepe uz Virus Shield aplikaciju, jer ona za 3.99 dolara, za koliko se prodavala u Android Play Storu, nije radila apsolutno ništa! Android Police pročešljao je ceo kod aplikacije i otkrio da ona nije nikakav "štit" niti "zid" za zaštitu od virusa, nego najobičnija prevara i "mamipara" za korisnike.

Detaljnijom analizom otkriveno je da je autor aplikacije već "zabranjen" u jednoj drugoj onlajn prodavnici, kao i to da je bio umešan u više sličnih prevara, na kojima je, takođe pokušao dobro da zaradi. Aplikacija Virus Shield nekoliko dana bila je #1 u Play Storu, u kategoriji novih aplikacija i nema preciznih informacija o tome koliko je njen autor zaradio od prodaje, niti da li će biti kaženjen za lažno predstavljanje sadržaja.

Google je nakon što se na internetu otkrila prevara odlučio da autora privremeno isključi iz svog programa za programere, a aplikacija je povučena iz Android Play Stora i nije više dostupna za preuzimanje.

Ova aplikacija nije bila dostupna u Srbiji, kao i nijedna druga koja se plaća, ali je dobar pokazatelj da korisnici moraju dobro da vode računa o tome šta preuzimaju i posebno od kojih autora - držite se proverenih imena i autora koji imaju dobre ocene i više aplikacija.

Potražite MONDO MobIT i na Facebooku!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi