Office i za iPad, besplatno za Android i iPhone | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Office i za iPad, besplatno za Android i iPhone

Sjajne novosti iz Microsofta - besplatno koristitie Word i Excel na Androidu i iPhonu, a Office Word, Excel i PowerPoint aplikacije na iPadu!

  Izvor: MONDO portal/YouTube.

Microsoft je 27. marta predstavio Office paket za korisnike iPad uređaja, a omogućio je i besplatno korišćenje Office Mobile Worda i Excela za Android uređaje. Takođe, kompanija je objavila i dostupnost Enterprise Mobility Suite, unapređenih servisa za profesionalne i IT Korisnike, koji pomoću Cloud tehnologije olakšava rad i organizaciju dokumenata i poslovnih servisa, kako na poslu, tako i kod kuće.

Office za iPad
Čekali ste ga i evo ga, konačno je stigao! Word, Excel i PowerPoint za iPad uređaje dostupni su od 27. marta na 29 jezika. Korisnici tableta kompanije Apple imaju mogućnost stvaranja novih ili menjanja postojećih Office dokumenata, u zavisnosti od toga da li koriste besplatnu verziju Offica za iPad  (čitanje dokumenata) ili je koriste sa Office 365 pretplatom (čitanje i izmena dokumenata).

Potpuno funkcionalna verzija Offica je ista ona koju korisnici mogu da upotrebljavaju na PC ili Mac računarima, zajedno sa Cloud OneDrive podrškom, koja omogućava sinhronizaciju dokumenata kroz sve uređaje i izmenu, odnosno nastavak rada na dokumentu sa bilo kojeg uređaja koji podržava Office aplikacije.

Office za iPad se već sada može besplatno skinuti sa AppStora.

Satja Nadela, novi direktor Microsofta, izjavio je povodom novosti vezanih za Office sledeće: "Kompanija Microsoft radi na tome da Cloud bude dostupan svakome i na svakom uređaju. To je jedinstveni pristup koji ljude postavlja u centar dešavanja - omogućavajući im da rade i zavole servise sa kojima rade i to na način koji odgovara običnom, ali i naprednom, IT korisniku ili profesionalcu".

Office Mobile besplatno za Android i iPhone
Veliko iznenađenje Microsoft je spremio i za Office korisnike na iPhone i Android platformama – za njih je sada Word i Excel aplikacija besplatna za korišćenje „u fulu", što bi se reklo. Jedino ograničenje jeste to, ukoliko se to i može smatrati ograničenjem, što se dokumenta ne čuvaju lokalno (na uređaju), nego isključivo preko OneDrive Cloud servisa. To praktično znači da ćete svoja dokumenta uvek imati uz sebe u oblaku, odakle ih možete uvesti u bilo koji uređaj koji podržava Office i nastaviti uređivanje i izmene. Takođe, iz oblaka dokumenta možete da pošaljete, organizujete, izbrišete ili izvršite neku drugu OneDrive podržanu funkciju. Za početak, u zavisnosti od platforme i registracije na raspolaganju ćete imati od 7 do 10 gigabajta skladišnog prostora besplatno, ne samo za Office fajlove, nego i za slike, multimediju i druge vrste dokumenata.

PowerPoint aplikacija ostaje besplatno dostupna samo WindowsPhone korisnicima, koji će uskoro dobiti nadogradnju kompletne Office aplikacije. Takođe, Android korisnici će Word i Excel aplikacije optiizovane za tablet dobiti u narednom periodu.

Sve detalje o Office Mobile za iPhone i Android objasnili smo vam kada je bila njegova premijera za te sisteme, pratite link.

Vaše komentare i zapažanja možete nam poslati i preko MONDO MobIT Facebook stranice.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA