Facebook aplikacija radiće brže! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook aplikacija radiće brže!

Zahvaljujući podršci Ericssona Facebook i druge aplikacije na mobilnim uređajima biće bolje optimizovane i radiće brže!

 Izvor: Marko Čavić/MONDO portal.

Na MWC sajmuu Barseloni, kompanije Ericsson i Facebook objavile su da su započele zajednički rad na projektu kreiranja „laboratorije za inovacije", koja će biti podrška Internet.org inicijaviti. Ova laboratorija će biti test okruženje za optimizaciju aplikacija, mobilnih mreža, uređaja i servisa.

Povezane vesti

Na demonstraciji ovog projekta imali smo priliku da vidimo na koji način će recimo Facebook aplikacija raditi brže i bolje ne samo na LTE 4G i 3G i HSDPA, nego i 2.5G i EDGE mrežama, a da čak korisnik i ne mora ništa da uradi. Aplikacije će jednostavno biti bolje optimizovane u pozadini i omogući će brže učitavanje sadržaja i na sporijim mrežama i telefonima koji ne podržavaju najnovije standarde za prenos podataka.

Prema istraživanju Ericssona, nakon optimizacije Facebook aplikacije učitavanje sadržaja, njena responzivnost, odnosno odziv na komande i brzina poboljšali su se za preko 70 odsto na sporijim 2.5G mrežama i za oko 50 odsto na 3G-u.

Očekuje se da će laboratorija biti otvorena u drugoj polovini 2014. godine i da će se nalaziti u Facebookovom Menlo Park kampusu. Jedan od njenih glavnih zadataka biće da omogući internet pristup svim ljudima širom planete, što je i cilj Internet.org inicijavite i kompanija koje su okupljene oko nje.

Okosnica laboratorije biće Ericssonovi servisi za verifikaciju uređaja i aplikacija (Device and Application Verification service), kao i ekspertiza kompanije kao lidera u segmentu mobilnih mreža. Ericsson će Facebooku i programerima omogućiti da simuliraju različita mrežna okruženja, koja se nalaze širom sveta, i na taj način pravovremeno kreiraju i testiraju aplikacije i servise za mobilne uređaje. Laboratorija će na jednom mestu omogućiti testiranje i optimizaciju, kao i rešavanje kompleksnih problema na koje nailaze programeri radeći u različitim mrežnim okruženjima (2G, 3G, 4G, WiFi), operativnim sistemima i uređajima.

Ericssonovi servisi za verifikaciju uređaja i aplikacija su integralni deo vizije Umreženog društva, u kojem će svi uređaji, koji imaju potrebu za konekcijom, biti povezani.

Sve vesti sa MWC kongresa pročitajte OVDE. Više slika sa Ericssonovog štanda, koji je pema našoj oceni drugu godinu zaredom najbolji na Sajmu možete pogledati na MONDO MobIT Facebooku. Tamo su i slike celog MWC sajma!

Pogledajte kako je izgledao Ericsson štand.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi