Upoznajte MONDO Windows aplikaciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte MONDO Windows aplikaciju

Windows Phone i Windows okruženje su kao stvoreni za MONDO aplikaciju, evo i zašto!

  Izvor: MONDO portal.

Posle velikog redizajna veb i mobilnog portala, redizajna Android aplikacije i nove iPhone aplikacije, pred vama je jedna potpuno drugačija Windows aplikacija. MONDO se na Windows Phone 8 uređajima oseća "kao riba u vodi", a u narednih nekoliko redova saznaćete i zašto je to tako.

Moj Telekom, Twitter i Fejs

MONDO aplikaciju od drugih razlikuje i to što korisnik u svakom trenutku može biti u vezi sa portalom Moj Telekom i koristiti servise najvećeg srpskog telekomunikacionog operatera. Takođe, korisnik nema potrebu da zbog popularnih društvenih mreža napušta aplikaciju, jer na jednostavan način može da poveže svoj Facebook i Twitter nalog sa MONDOM, i potom u okviru aplikacije prati dešavanja na svom Twitter ili Fejs zidu. Slajdom od leve ivice ka desnoj odmah na naslovnoj strani aplikacije otkriva se login na Moj Telekom portal i veza ka Facebooku i Twitteru.

Aplikacija na Windows platformi pre svega omogućava jednostavno i lako kretanje kroz sadržaj. Zato je osnovna logika aplikacije sadržana u pojmu - listanje sadržaja. Vesti, foto galerije i video klipovi se tako vrlo lako pregledaju - kroz liste, koje se navigiraju "slajdovanjem" gore-dole, ili levo-desno, što je korisnicima Windows Phone 8 okruženja sasvim uobičajen način korišćenja aplikacija i sadržaja.

Pored kompletnog sadržaja portala, aplikacija omogućava i ostavljanje komentara, interakciju sa drugim korisnicima putem odgovora ili lajkova na komentare i deljenje vesti na pojedinačne ili sve povezane društvene mreže. Ova aplikacija omogućava i glasanje u anketama, pregledanje rezultata, gledanje video snimaka direktno u aplikaciji, slajdovanje foto galerija, kao i odabir načina pregleda fotki (u položenom ili uspravnom modu).

NAVIGACIJA

Osnovna navigacija, omogućena preko prepoznatljivih tiles kvadratića, odnosno pločica, dočekaće vas odmah na početku aplikacije. Odatle, klikom na željeni sadržaj ulazite u kategoriju portala (Info, Zabava, Sport, Magazin, MobIT...) odakle do podkategorija možete doći jednostavnim prevlačenjem ulevo ili udesno. Korak nazad pravite pritiskom na strelicu na samom Windows Phone uređaju.

Kako bi praćenje novosti na portalu kroz aplikaciju bilo lakše i brže sadržaj je na naslovnoj stranici, kao i u okviru svake kategorije (Info, Zabava, Sport, Magazin i MobIT) podeljen u Najnovije, Najpopularnije i Izdvajamo odeljke, koji uvek sadrže najnovije i najaktuelnije vesti.

Na MONDO Windows aplikaciji u odvojenom odeljku MobIT-a možete pratiti i aktuelne vesti i promocije Telekoma Srbija.

Sve vesti su formirane kao vertikalni niz, koji se nastavlja, a do vesti se dolazi klikom na naslov ili sliku vesti. Na kraju svake vesti nalazi se dugme za deljenje vesti na društvene mreže i komentarisanje, preko kojeg se može doći do svih već upisanih komentara. Komentare možete označiti smajlićem ili tužićem i na taj način preporučiti drugim korisnicima koje komentare da čitaju ili direktno odgovoriti autoru komentara.

MONDO aplikaciju, koja zauzima svega 3 MB interne memorije, možete besplatno preuzeti iz Windows Stora za sve WP8 uređaje.

Za sada, rotiranje sadržaja u položen mod displeja nije moguć, kao ni na većini aplikacija na Windows i Windows Phone uređajima. Za neke buduće nadogradnje planira se Live pločica za početnu stranu i pinovanje, odnosno dodavanje pojedinih kategorija na početnu stranicu, kako bi korisnici brže mogli da prate omiljeni sadržaj na svom uređaju.

Vidimo se i na MONDO MobIT Facebooku, gde vas čekaju slike aplikacije u punoj rezoluciji i mnogo drugih novosti i fotki!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA