MONDO aplikacija za Windows uređaje! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO aplikacija za Windows uređaje!

MONDO Windows Phone aplikacija se od 25. decembra može besplatno skinuti sa Windows Stora!

 Izvor: MONDO portal.

Kompanija Microsoft u saradnji sa jednim od najposećenijih web stranica u Srbiji, portalom MONDO, razvila je aplikaciju za Windows i Windows Phone. Zahvaljujući  tome, od sada će svi korisnici Windows uređaja imati mogućnost da pristupe različitim sadržajima koji uključuju Internet vesti, kolumne, foto galerije, uslugu pretraživanja sadržaja,  blog, kao i online platformu za igre.

"U današnje vreme, kada su tehnološke inovacije prisutne na svakom polju, od izuzetnog  je značaja da jedan portal kao što je MONDO ima aplikaciju prilagođenu touch uređajima. Korisnici su ti koji žele da budu informisani u pokretu, na svakom mestu, i zato je lansiranje ove aplikacije veoma značajno za naše poslovanje i pružanje usluga", izjavio je Daniel Bukumirović, direktor i glavni i odgovorni urednik Portal Mondo.

Imajući u vidu da je MONDO namenjen pretežno mladoj publici, kompanija Telekom Srbija se, zajedno sa menadžmentom portala, opredelila  za Windows platformu upravo zbog njene inovativnosti i širokih mogućnosti.

Reč, dve o MONDO portalu

Telekom Srbija pustio je portal MONDO u rad u jesen 2004. godine. MONDO trenutno broji preko 200.000 poseta dnevno, dok je mobilni sajt danas jedan od najpopularnijih i najposećenijih u Srbiji. Upravo kao jedan od pionira i inovatora srpskog interneta, MONDO je u saradnji sa svojim osnivačem - kompanijom Telekom Srbija od samog početka poslovanja stremio da pruži što kvalitetnije i jednostavnije korisničko iskustvo. Na taj način nastala je i ideja o razvoju MONDO Windows aplikacije.

"Razvoj ovakve aplikacije omogućava pristup interesantnom sadržaju, zanimljivostima, kao  i najnovijim lokalnim vestima. Ovome doprinosi isve veća popularnost Windows telefona", dodao je Zoran Janković iz Microsofta Srbija.

U cilju daljeg razvoja svoje ponude TV sadržaja, Telekom Srbija će u saradnji sa kompanijom Microsoft u skorijoj budućnosti takođe razvijati i aplikacije namenjene gledanju televizije putem Windows 8 uređaja. "Na taj način ova fleksibilna platforma omogućiće razvoj aplikacija za različite uređaje koji će istovremeno obuhvatati desktop i tablet računare, kao i smart telefone", zaključio je Veljko Odobašić, zadužen za digitalne komunikacije u Telekomu Srbija.

MONDO Windows Phone aplikacija se od 25. decembra može besplatno skinuti sa Windows Stora.

Windows aplikacije na Storu premašile su broj od 200.000, a Windows Phone je u nekim zemljama zapadne Evrope premašio iPhone po broju prodatih uređaja. U Srbiji, sve većoj popularnosti Windows telefona doprinosi kvalitet izrade uređaja, širok cenovni rang, ali i sve veći broj domaćih aplikacija na čijem razvoju Microsoft u Srbiji aktivno radi.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi