Novi GMail: Sigurniji i odmah prikazuje fotke | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi GMail: Sigurniji i odmah prikazuje fotke

U sveopštoj zabrinutosti, koja je zavladala među korisnicima GMaila zbog privatnosti, Google najavljuje sigurniji i kvalitetniji mejl servis.

 Izvor: MONDO poral/Google.

Google je na zvaničnom GMail blogu objavio da uskoro možemo da očekujemo novi mejl klijent, koji će imati dve velike novosti:
- Poboljšanu sigurnost i
- Automatsko prikazivanje fotografija i slika u mejlovima.

Prva opcija stiže najviše iz potrebe da umiri ustalasane glasove korisnika, koji sve više negoduju zbog curenja njihovih podataka, krađe istih i špijunaže. Google tvrdi da su postavljeni novi sigurnosni ključevi, podignut opšti nivo zaštite i sve mejlove sada skeniraju kroz nekoliko servera, uključujući pretragu virusa i drugih malvera.

Što se fotki u mejlovima tiče, ukoliko ne želite drugačije, one će se prikazivati odmah u mejlu, kao što je to nekada bio slučaj sa Outlook Expressom. U ovom trenutku, u sadašnjoj GMail verziji, slike morate da preuzmete i da dozvolite njihov prikaz u okviru mejla (i tako za svaki kontakt ponaosob). Uskoro će se sav podržan slikovni sadržaj prikazivati direktno kroz tekst mejla ili na njegovom kraju (u zavisnosti od toga da li je slika deo mejla ili njego atačment).

Dva razloga zbog kojih ne biste voleli da se slike odmah prikazuju su:
- privatnost i
- ušteda potrošnje internet saobraćaja.

Upravo zbog toga je Google omogućio da korisnici odaberu opciju da li ŽELE ili NE ŽELE da se slike automatski učitavaju prilikom otvaranja mejla. Ta opcija nalazi se u Settings - General - Ask before displaying external images.

Google napominje da se slike pre objave u mejlu korisnika skeniraju na sve poznate viruse i malvere kroz dosadašnje i nove sisteme, uključujući proksi servere. Nove opcije biće dostupne korisnicima veb GMaila, kao i korisnicima Android i iOS uređaja. Windows Phona i dalje ni na vidiku...

Pratite nas na Facebooku, na MONDO MobIT stranici. Imamo svašta zanimljivo tamo za sve vas, koji volite mobilne, tablete i IT gedžete!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi