Upoznajte MONDO iPhone aplikaciju! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte MONDO iPhone aplikaciju!

Mondo portal dobio je ovog leta potpuno novo odelo, a najnoviji član naše porodice je aplikacija za iPhone!

 Izvor: MONDO portal.

Posle velikog redizajna Mondo web i mobilnog portala, kao i Android aplikacije (koja za koji dan stiže sa poboljšanjima u novoj verziji), pred vama je i iPhone aplikacija. Za njenu izradu korišćeni su najmoderniji alati a vizuelno je gotovo identična ostalim mobilnim verzijama Monda.

Aplikacija na iOS Platformi pre svega omogućava jednostavno i lako kretanje kroz sadržaj.

Zato je osnovna logika aplikacije sadržana u pojmu - listanje sadržaja. Vesti, foto galerije i video klipovi se tako vrlo lako pregledaju - kroz liste, koje se navigiraju "slajdovanjem" gore-dole, ili levo-desno, ukoliko ste već ušli u određeni dokument.

Ono što je takođe brzo dobilo simpatije korisnika je "load more" (učitaj još) dugme, koje nam dopušta da idemo u beskrajnu dubinu neke određene kategorije sadržaja.

Mondo aplikaciju od drugih razlikuje i to što korisnik u svakom trenutku može biti u vezi sa portalom Moj Telekom i koristiti servise najvećeg srpskog telekomunikacionog operatera. Takođe, korisnik nema potrebu da zbog popularnih društvenih mreža napušta aplikaciju, jer na jednostavan način može da poveže svoj Facebook i Twitter nalog sa Mondom, i u potom u okviru aplikacije prati dešavanja na svom wall-u. Slajdom od desne ivice ka levoj otkriva se login na Moj Telekom portal i veza ka Facebook i Twitter nalozima korisnika.

Pored kompletnog sadržaja portala, Mondo na iOS-u omogućava i ostavljanje komentara, interakciju sa drugim korisnicima putem odgovora ili lajkova na komentare i šerovanje vesti na društvene mreže.

iPhone aplikacija omogućava i glasanje u anketama, pregledanje rezultata, gledanje video snimaka direktno u aplikaciji, slajdovanje foto galerija, kao i odabir načina pregleda fotki (u položenom ili uspravnom modu).

NAVIGACIJA
Osnovna navigacija, koja se provlači kroz celu aplikaciju se nalazi u gornjem levom uglu.

Da biste sa naslovne strane, na primer, došli do kategorija portala dovoljno je da prevučete prstom od leve ivice ekrana iPhona do desne. Isto to možete da uradite i klikom na ikonicu tri crtice, koja je smeštena u gornji levi ugao aplikacije. Otvoriće se spisak kategorija, na čijem vrhu se nalazi i traka za pretragu koja se koristi na uobičajen način.

Na Mondo iPhone aplikaciji u posebnom odeljku možete pratiti i aktuelne vesti i promocije Telekoma Srbija. Info, Sport, Zabava, Magazin i MobIT sadrže i podkategorije vesti do kojih se dolazi klikom na ikonicu Kategorije sa padajućim menijem u desnom gornjem uglu.

Sve vesti su formirane kao vertikalni niz, koji se nastavlja, a do vesti se dolazi klikom na naslov ili sliku vesti. Nakon čitanja vesti sledeća se može pogledati kratkim prevlačenjem prstom ulevo ili udesno, vodeći računa da se ne ide od ivice do ivice, jer će taj "potez" aktivirati Kategorije ili Moj Telekom odeljak.

U okviru svake vesti pojavljuje se i pop up prozor „load more", koji je smešten u donjem levom uglu interfejsa, u kojem se nalaze ostale najaktuelnije vesti iz izabrane kategorije. Kliknite na njegovu tab karticu i izaberite sledeću vest koju želite da pročitate.

Na kraju svake vesti nalazi se dugme za šerovanje vesti na društvene mreže i komentarisanje, preko kojeg se može doći do svih već upisanih komentara. Komentare možete označiti smajlićem ili tužićem i na taj način preporučiti drugim korisnicima koje komentare da čitaju ili direktno odgovoriti autoru komentara.

Mondo iPhone aplikaciju možete već sada besplatno preuzeti iz AppStora. Aplikacija zauzima do 10 MB memorije.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi