Novi Gmail: Da ne mešate reklame i prijatelje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Gmail: Da ne mešate reklame i prijatelje

Google je poboljšao Gmail i novom nadogradnjom svog mejla obuhvatio desktop platformu, zajedno sa Android i iOS sistemima.

 Izvor: Google Press Images.

GMail je prošao i kroz dizajnerske i kroz promene funkcionalnosti, pa sem nešto drugačijeg izgleda donosi i neke nove opcije. Google je uveo kartice (tabove) za ozačavanje sadržaja mejl poruka, na osnovu kojeg se oni klasifikuju u četiri kategorije. To su Promocije (reklame, prodaja i slično), Mejlovi sa društvenih mreža (obaveštenja sa Fejsa, Twittera i drugih), Nadogradnje i ona najbitnija - Primarna ili najvažnija grupa mejlova.

Prebacujući pošiljaoce mejova u neku od kartica vršite segmentaciju poštanskog sandučeta i utičete na to da se važni mejlovi brže i jasnije prikažu. Sada u moru obaveštenja sa Twittera i Fejsa neće propustiti mejl od prijatelja ili kolege s posla/fakulteta.

Na Android i iOS operativnim sistemima pojavljuje se i iskačuća traka (fly out) sa desne strane ekrana, koja omogućava da se iz kartice u karticu lako prebacujete, a potom se "izgubi" i omogućava dodatni prostor za rad sa mejlovima.

Google će isporuku novog GMail sistema završiti u nekoliko narednih nedelja, tako da nemojte brinuti, ako već sada nemate nove opcije. Ukoliko vam se one čak i ne dopadaju - ne morate da ih koristite, jer imate mogućnost konfigurisanja GMail klijenta, gde ih možete isključiti.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi