Za dž

Epic će deliti besplatne igre i za pametne telefone!

Autor Ilija Baošić

Epic Games ima plan kako da privuče mobilne korisnike - deljenjem besplatnih igara, naravno!

Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Ukoliko volite da igrate igre na svom Android telefonu, velika je verovatnoća da ste ih preuzeli sa Google Play prodavnice aplikacija. Iako "zvaničan", to nije jedini izvori. Prodavnica trećih strana ima sve više, sve su popularnije i sve žele da vas privuku da ih koristite. Međutim, Epic Games Store, jedna od njih, ima plan kojem će biti teško odoleti.

Ukoliko instalirate Epic Games Store na svoj pametni telefon, dočekaće vaš oskudan izbor. U momentu pisanja, prodavnica istoimene kompanije nudi samo tri igre i jednu aplikaciju:

  • Fortnite
  • Fall Guys
  • Rocket League SideSwipe
  • Postparty

Ovaj broj će se uskoro promeniti, rekao je generalni menadžer Epic Games Store-a, Stiv Alison, na Unreal Fest događaju u Sijetlu. Plan kompanije je oduvek bio da u ponudu implementira igre i aplikacije trećih strana, a već do kraja godine bismo trebalo da vidimo između 10 i 50 takvih naslova. Jedna od prvih igara treće strane koja će se naći na Epic Games prodavnici za pametne telefone je ARK: Ultimate Mobile Edition.

Međutim, širok izbor kvalitetnih naslova nije sve što je Alison najavio. Kako tvrdi generalni menadžer, mobilna prodavnica aplikacija će ove praznične sezone početi da primenjuje isti plan za privlačenje korisnika kao i verzija za računare - poklanjanje igara koje se inače plaćaju!

Korisnici Epic Games prodavnice za računare su tokom godina imali priliku da besplatno preuzmu ogroman broj igara. Iako ne znamo kako će verzija ovog programa darivanja tačno izgledati u mobilnom obliku, pretpostavka je da se neće previše razlikovati od onoga na šta smo navikli.

Nažalost, vlasnici iPhone uređaja u Srbiji nemaju pristup Epic Games Store-u. Mogućnost instalacije prodavnica trećih strana je rezervisana isključivo za državljane zemalja EU.