pravi rekorder

Igra za konzolu koja se ne proizvodi već 15 godina izašla posle 22 godine od najave

Ranije lansiranje nije bilo moguće zbog visoke cene kertridža za Game Boy Advance, ali se situacija promenila kada su se pojavili proizvođači specijalizovani za igre za stare konzole

Izvor: incube8 games

Video igra Duke Nukem Forever bila je u razvoju punih 15 godina, dok Beyond Good and Evil 2, najavljen još pre 16 godina, još uvek nije objavljen. To, međutim, zvuči amaterski spram igre na čiji se izdavanje čekalo pune 22 godine.

Reč je o igri Kien, za koju mnogi verovatno prvi put čuju, a koju je jedan nezavisni italijanski studio napravio za Nintendov Game Boy Advance, konzolu koja se, da cela stvar bude još zanimljivija, ne proizvodi još od 2009. godine.

Kien je nelinearna akciona 2D igra inspirisana izgubljenim pričama o vitezovima i vojnicima, koju je moguće igrati u ulozi dva različita lika. Grafički je potpuno u skladu sa mogućnostima GBA konzole.

Kien
Izvor: YouTube / Incube8 Games

Igra, inače, nije bila u razvoju pune 22 godine. Završena je pre nekoliko godina, prenosi HCL, ali je njeno lansiranje bilo neizvodljivo zbog visoke cene proizvodnje i distribucije na kertridžima za GBA konzolu.

Situacija se promenila tek nedavno, kada su se pojavili proizvođači specijalizovani za lansiranje novih igara za stare konzole. Jedna od njih je odlučila da posle pune 22 napokon objavi igru Kien, i to sa priručnikom i svim dodacima u pakovanju, kao da je 2002. a ne 2024. godina.

BONUS VIDEO: